Film 'THE TOURIST'

Angelinin novi film je 'savršen promašaj na više razina'

  • Autor: I. T.
  • 13.12.2010 10:55:24
  • 13.12.2010 10:13:43

Najnoviji film Angeline Jolie, 'The Tourist', u kojemu joj je partner jednako slavni Johnny Depp, filmska kritika u Americi je dočekala na nož, no publika je bila znatno blaža

Johnny Depp američki je turist koji se uputio u Europu kako bi zaliječio ranjeno srce. Poput savršenog melema za emocionalne rane, u njegov život bane Elise (Angelina Jolie), neobična ljepotica koja pokreće mrežu intriga, ljubavi i opasnosti, usput ga ubacujući u smrtonosnu igru mačke i miša.

Kratak sadržaj filma 'The Tourist', čija je svjetska premijera bila 6. prosinca, a koji je dobrim dijelom sniman u susjednoj nam Veneciji, naizgled nudi sve što treba zvijezdama poput Deppa i Jolie da se glumački raskrile, pokrenu filmsku kemiju i rutinski pretvore film u kino hit. Ima tu akcije, zavođenja i ljubavi, intrige i lijepih kadrova, no filmski kritičari su ga svejedno pokopali.

Tako je film na Rotten Tomatoes ocijenjen prosječnom ocjenom od samo 4,3/10 te je u moru kritika bilo vrlo teško pronaći pozitivnu. Između ostaloga, kritičari su film opisali kao 'beživotan i dosadan romantični kaos', 'lijep i bez duše', 'savršen promašaj na više razina', a oni dobronamjerni nazvali su ga 'gledljivim filmom koji ćete zaboraviti čim izađete iz kina'.

Kritika nije bila blaža niti prema Angelini i Johnnyju: 'Jolie glumi kao ukočena aristokratkinja, a Depp je potpuno pogrešan izbor za film. Pokazuju vrlo malo interesa jedno za drugo, ali i za publiku.'

Bez obzira na loše kritike, publika je film ocijenila sa 3,6/5, što pruža nadu opuštenijim gledateljima da će uspjeti uživati u ljepoti Angeline, zavodljivosti Johnnyja Deppa i prevrtljivosti igre mačke i miša.

Foršpan filma 'The Tourist'
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još