Film FESTIVAL U SOLUNU

Scenarij filma 'Kuća' odnio nagradu

  • Autor: tportal.hr
  • 9.12.2010 15:11:43
  • 9.12.2010 13:39:01

Na 8. Balkanskom fondu za razvoj scenarija u sklopu 51. međunarodnog filmskog festivala u Solunu, scenarij za dugometražni igrani film scenaristice Sanje Kovačević proglašen je najboljim

Film 'Kuća' u režiji Zorana Sudara i produkciji Mainframe Production podijelio je jednu od tri novčane nagrade sa scenarijem za srpski film 'Barbari' scenarista i redatelja Ivana Ikića. Ostala su dva nagrađena scenarija grčki 'September' Kalia Papadakija i Pennyja Panayotopouloua te turski 'The Last Sleepless' scenarista Ilkea Yesilayja. U konkurenciji je sudjelovalo deset scenarija iz šest zemalja jugoistočne Europe.

Sanja Kovačević za svoj je scenarij nagrađena i stipendijom za scenarističku radionicu koju dodjeljuje, a ujedno i organizira Mediterranean Film Institute iz Grčke - MFI Script 2 Film Workshops.

Balkanski fond za razvoj scenarija održava se od 2003, a do sada su od hrvatskih scenarija bili nagrađeni 'Majka asfalta' Tomislava Zajeca i Dalibora Matanića, 'Majka' Juraja Lerotića, a Specijalnim priznanjima i scenarij filma 'Metastaze' Branka Schmidta te scenarij omnibusa grupe autora 'Neke druge priče'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još