IDEJA VELIČINE

Simona je najgledanija, nedodirljiva i svi je kopiraju

24.05.2009 u 13:28

Bionic
Reading

Na sveopću radost milijuna obožavatelja lika i djela Simone Gotovac, dotična nas je odlučila počastiti ekskluzivnom premijerom svog novog nacionalnog hita 'Simona Lisa'

Premijera pjesme nije bila nimalo glamurozna, naprotiv, održana je u seoskoj kuhinjici bez instrumenata, tako da su do punog sjaja došle Simonine glasovne mogućnosti. Ocjenu istih prepustili bismo stručnjacima, a mi se bacamo na analizu teksta. On glasi:

'Ne mogu mi prići ni izbliza,
Jer znaju da sam skupa kao Simona Lisa
Za njih sam možda glupača,
Ali većina ih ne shvaća
Da samo pričaju, stalno se pitaju
Stalno razmišljaju oni
Jesu li prave ili su silikoni
Svaki dan posvuda samo ja, najgledanija
Ali, kao, ipak ne valja
Zato me prozivaju, moraliziraju
Ali kopiraju mene
I napamet mi znaju refrene.'

Simona Gotovac, poznata po tome što se na televiziji pojavljuje bez osobitog razloga, očito je inspirirana iskustvom hrvatskog celebrityja napisala i ovu pjesmu, ili je to netko učinio za nju. U njoj se poistovjećuje s, ni manje ni više, najpoznatijim remek-djelom slikarstva, Mona Lisom, a iz stihova možemo iščitati da je gospođa nedodirljiva običnom puku. Iako te mase možda misle da je ona glupa, zapravo su glupi oni jer ne shvaćaju da po cijele dane pričaju o njoj, a znakovit je stih koji kazuje o čemu pričaju - o njenim silikonima. Dalje ona govori da je usprkos prozivkama ipak najgledanija persona (valjda na farmi) te da je ljudi kopiraju i napamet znaju njene pjesme.

Kasnije je s Ivanom i Petrom raspravljala o svojim glasovnim mogućnostima, koje su, ruku na srce, skromne, a zaključak je bio da se glasnice dobro daju istrenirati u samo desetak dana. Predložili bismo Simoni da nakon svih tih realityja, nakon snimanja spotova i naslikavanja otvori tečaj - kako postati zvijezda bez ijednog talenta.