GLAZBENO POSLIJEPODNE

Farmeri se zabavljali uz klapu i pričali o narodnjacima

12.04.2009 u 17:35

Bionic
Reading

Nakon što su Uskrs proslavili uz dalmatinsku pismu, farmeri su se malo opustili prepričavajući zgode i mišljenja na temu Lepe Brene i društva

Uskrs je farmerima došla čestitati klapa Kontrada iz Posedarja što se posebno dojmilo Petre budući da je ona iz zadarske županije. Klapa je stigla pjevajući 'Kalelargu', a tijekom njihova posjeta mogle su se čuti i pjesme 'Omili mi u selu divojka' i 'Postelja od ruža'. Na poziv pjevača, farmeri su i sami zapjevali, pa čak i zaplesali. Na kraju su dobili i uskrsne poklone u obliku rakije, kruha, smokava, maslinova ulja te pokojeg suvenira, a klapa se od njih oprostila pjevajući još jednom 'Kalelargu'.

Dok su farmeri nešto kasnije bili okupljeni u kuhinji, razvila se neizbježna rasprava o narodnjačkoj glazbi, o kojoj poneki farmeri očito imaju opsežno znanje. Točnije, Gianna je krenula s pjevušenjem negdašnjeg svenarodnog hita 'Miki, Mićo', koji je Lepa Brena lansirala prije dvadesetak godina. Marina je tada također podivljala od sreće te je, ne skrivajući oduševljenje, zaplesala dižući noge u smjeru neba, baš onako kako je to činila njezina slavna folk kolegica.

Potom je Marina od praktičnog dijela prešla na teorijski zaključivši da Brena odlično pjeva, ali da nema markantnu boju glasa. Jurica, koji je s farmerima podijelio kako Brenu poznaje još od njezinih 'kafanskih tezgi', smatra da je Ceca najbolja pjevačica te vrste. Marina je istog mišljenja te njoj Ceca pak ima traženu boju glasa. U raspravu su se kasnije umiješale i Ivana i Petra, koje same priznaju da često zalaze u narodnjačke klubove pa su se dotakle svojih doživljaja na tu temu.