DRAMA PRED USKRS

Marini opet 'svi rade o glavi', a 'nitko je ne štiti'

11.04.2009 u 14:20

Bionic
Reading

Marina više ni sama ne zna što bi od silnog osjećaja (koji je nimalo na vara) da je farmerima dosadna, pa taj kompleks iskazuje preosjetljivošću i konstantnim paranojama da netko radi protiv nje

Kad se probudila, opazila je uz uzglavlje Vajtin sinoćnji rekvizit, lubanju pričvršćenu na štap. Ona se očito vrlo boji za sebe budući da se silno prestrašila mogućih ozljeda koje bi joj takav predmet mogao nanijeti. 'Mislim, da sam se ogrebla, j... bih nekome mater. Pun mi je klinac više glupavih šala!' opet je započela već pomalo glasoviti operetni napadaj histerije. Budući da joj se prva pod rukom našla Gianna, Marina ju je bez pitanja i pardona optužila za ovo opasno zlodjelo.

 

 


'Mislim, stavila si mi ovo sranje od Vajte pored glave', rekla joj je, na što je Gianna opovrgnula tu optužbu. Marinu to nije zanimalo, pa je nastavila svoj monolog sa slavnim zaključkom: 'Onaj tko je vidio da je netko to stavio, nije me zaštitio.' Giannu su nakon nekog vremena potpuno iživcirale Marinine neutemeljene optužbe, pa je i ona odlučila povisiti ton. 'Večeras nitko neće spavati, nego ćemo stajati tu i gledati tko što tebi radi. Ti si, Marina, fakat prevršila sve mjere!' rekla joj je Gianna, a kako se Marini zapravo ništa ne smije reći, izbila je prava svađa.

 

 

 



Marina se nakon te silne vike povukla u dvorište nanijeti sloj maskare na suzama natopljene trepavice, pa je usput odvukla i Juricu sa sobom, kako bi ga uvjerila da je i on nepoželjan poput nje. To 'je zaključila' na temelju pitanja o generacijskom jazu te zato što je vidjela da farmerice nešto šapuću, a očito je nagonski pretpostavila da je riječ o njoj. Jura joj je na nekoliko načina rekao da ga to sve ne zanima, da se ne obazire na ogovaranja te da nema osjećaj da nije dobrodošao, jer za to nema razloga, no Marina ga je i dalje uvjeravala da su njih dvoje na meti farmera.