GAZDA VAJTA IMAT ĆE POSLA

Marina gnjavi žalopojkama, Simona deprimirana

30.03.2009 u 11:10

Bionic
Reading

Danas je jasno da nas Vajta jučer nije zavaravao i da ga je Marija zaista odabrala za novog gazdu. On će upravljati farmom u tjednu Turopolja, u kojem farmeri dobivaju svinje i savladavaju slikanje na staklu

Svoje oproštajno pismo Marija je ipak odlučila zapapriti: 'Jako ste mi dosadili, sretno svima i promijenite šeficu kuhinje'. Iako je to već učinjeno prije nekoliko dana, čini se da Marina zbilja postaje smetnja kamo god da se djene, a i ona stalno iznalazi razloge da se oko nečega jada, jer je prema njoj uvijek netko zločest.

Marina ima problema u međuljudskim odnosima čak i u vrtu. To je nešto kasnije Ivana prepričala Petri, prenijevši joj Marininu žalopojku oko toga da je Sonja i Mario neprestano pokušavaju udaljiti iz vrta, što je pak Petra već imala prilike čuti direktno iz Marininih usta.

Marina je čak rekla da se ona 'izrazito loše osjeća od prve sekunde u ovoj kući', što je Ivana valjda jedva dočekala te je upitala što onda radi tamo. Marina je rekla da ona na farmi mora biti te, naravno, da prema njoj nitko nema poštovanja. S druge strane, vrlo prozirno se poziva na neke lanjske snjegove odnosno davne pohvale, tako da je Dini rekla koliko joj je drago što je baš njoj dao dukat za kuhinju. 'Kada sam tebe zadovoljila u kuhinji, kao da sam boga zadovoljila', bez imalo ga ustezanja podsjeća na ono što je sam rekao, doduše, još na početku.

Simona se pak već nekoliko dana osjeća napuhnuto te ne može ništa jesti, osim, naravno, čokolade koju traži čim se probudi. Čak je Vajta zamolio cure da neka koja je s njom bliska ispita treba li joj pomoć, da znaju što se događa i poduzmu potrebne mjere. Slabovoljnost i probavne tegobe pokušava riješiti spavanjem, a nerijetko je i malodušna. 'Ja stvarno više ne mogu. Meni paše zaraditi honorar, ljudi misle da Ante i ja plivamo u parama, što nema veze s vezom', cmizdrila je Simonica, koju zbilja žalimo jer mora zarađivati. Da podsjetimo, prije nekoliko dana je nabrajala da ima pomoćnicu koja dolazi svakoga dana i brine i o Gabici i o kući, jer ona jadna mora dva puta dnevno u teretanu.