JOHNNY DEPP

Angelinu vidim u 'Cvjetovima zla'

03.12.2010 u 14:51

Bionic
Reading

Iako obožava Pariz 'jer se u tom gradu svugdje osjeća Baudelaireov duh' i zbog 12 godina života s družicom, francuskom pjevačicom i bivšim modelom Vanessom Paradis, Johnny Depp priznaje da je 'još uvijek na vi s Moliereovim jezikom'

'Izluđuje me konjugacija glagola, a onda još ženski i muški rod', ispričao je za Reuters povodom predstavljanja svog najnovijeg filma 'The Tourist', u kojemu glumi s Angelinom Jolie.

'Francuska je magnet za umjetnike s razlogom jer dovoljno je proći ulicom ili ući u restoran poput 'La Closerie des Lilas' da biste shvatili zašto. U svakom kutu osjećam Baudelairea, Jamesa Joycea, Simone de Beauvoir, Hemingwaya', ponabrajao je svoje slavne prethodnike u Gradu Svjetlosti.

Najbolje plaćeni holivudski glumac, po posljednjoj Forbesovoj listi, godinama živi na relaciji između Kalifornije, periferije Pariza i juga Francuske, što mu je, kaže, 'pojednostavilo ideju koliko-toliko normalnog života s obitelji'.

Nezaboravni 'Pirat s Kariba' ispričao je i da su, zahvaljujući redovitim satovima francuskog, njegova kći Lily-Rose (11) i Jack (8) školski primjer bilingvalne djece: uz mamin francuski podjednako savršeno govore i njegov engleski. No on sam ne može se time pohvaliti.

'Moj akcent je najgori koji ste ikada čuli', samokritičan je Depp.

Jedan od najvećih seks-simbola današnjice nije izostavio osvrt na svoju podjednako poželjnu filmsku partnericu, Angelinu Jolie.

'Ako mene pitate, prelijepa Angelina trebala bi biti heroina neke Baudelaireove pjesme, a ako bih birao ja, utjelovila bi 'Cvjetove zla'', zaključio je Depp.