URŠULA TOLJ:

Prije bez leća nisam razaznavala ni lica gostiju

17.11.2010 u 16:15

Bionic
Reading

Na otvorenju preuređene Poliklinike Bilić Vision na zagrebačkom Ksaveru našla su se čak dva predsjednika, cijela politička svita i mnogi iz svijeta showa i sporta

Na prezentaciji medicinske ustanove specijalizirane za oftalmologiju, ortopediju i internu medicinu bivši predsjednik Stipe Mesić našao se kao prijatelj bračno-poslovnog para Nadežde i Ranka Bilića. Aktualni predsjednik Ivo Josipović prerezao je traku i pozvao nekoga od nazočnih da odmah sjedne u stolac i laserom se riješi dioptrije. No koji je glavni razlog što je u pretrpanom rasporedu našao vremena za dolazak na svečanost jedne privatne ustanove?

'Predsjednik nije pacijent Poliklinike. Iako ga mnogi pozivaju, došao je pozdraviti jednu zdravu inicijativu i investiciju', glasilo je kratko objašnjenje iz Ureda predsjednika.

Uz njih, našao se tu i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, savjetnici bivšeg predsjednika Budimir Lončar i Štefanija Balog te brojni liječnici koji jesu ili su bili u političkim vodama: Mirando Mrsić, Izet Aganović, Ivica Kostović…

Uz negdašnjeg stolnoteniskog asa Dragutina Šurbeka, bile su tamo i dvije glumice.

'Srećom, dobro vidim, pa sam samo došla čestitati svom ujaku i ujni', rekla je Natalija Đorđević, dok je njena kolegica Petra Maroja stigla na poziv prijateljice, kćeri bračnog para Bilić.

'Usput ću se predbilježiti za pregled, preventivno, jer čini mi se da mi se u zadnje vrijeme događaju neke promjene', kazala je Petra Maroja. Za razliku od nje, Uršula Tolj koja je vodila svečanost dugogodišnja je pacijentica Poliklinike, gdje se prije nekoliko godina laserom zauvijek riješila dioptrije.

'Da nije tako, bez leća ili naočala ne bih razaznavala ni lica gostiju, a sad čitam i najsitnija slova', rekla je, dodajući da otada opet ima dva 'oka sokolova'.