Estrada TRAGIČNA HEROINA

Život Anne Nicole Smith opjevan u operi

  • Autor: R. M.
  • 14.5.2010 12:08:42
  • 13.2.2009 8:00:00

Britanska kraljevska opera na svoj je repertoar uvrstila novu operu o tragičnoj herioni. Ne bi to bilo ništa neobično da nije riječ o tragično preminuloj starleti Anni Nicole Smith

Starleta Anna Nicole Smith 1993. godine postala je Playboyeva zečica, a svjetski poznata postala je zahvaljujući braku sa 89-godišnjim naftašem J. Howard Marshallom. Par se vjenčao 1994. Već iduće godine mladoženja je umro, a Anna je započela borbu za njegovo nasljedstvo procijenjeno na 500 milijuna dolara, na koje je pravo polagao i njegov sin.

Smith je zbog droge tragično završila život u 39. godini u veljači 2007, pet mjeseci nakon što je od posljedica predoziranja umro njezin 20-godišnji sin iz prvog braka. Daniel Smith umro je u bolničkoj sobi u kojoj je svega pet dana ranije njegova majka rodila kćer.

Skladanje glazbe za operu povjereno je uglednom britanskom kompozitoru Mark-Anthonyju Turnageu, dok je za libreto zadužen Richard Thomas. Opera bi trebala biti spremna za sezonu 2011.

'To neće biti samo priča o njenom životu, već i parabola o slavnima, slavi i tome što slava čini ljudima', objasnila je voditeljica opere Elaine Padmore.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više