OBNAŽENI PRED KAMERAMA

Ivana Banfić uvijek bi se skinula, Ivana Vrdoljak nizašto!

28.10.2010 u 08:14

Bionic
Reading

Marina Jakšić, lijepa novinarka CroModa.coma, pozirala je gola pred objektivom kolege profesionalca, a prošlog tjedna objavljene fotografije njoj i njezinu portalu priskrbile su pet minuta slave koje su zasjenile sav njezin profesionalni rad

Tim povodom upitali smo hrvatske poznate osobe bi li se obnažile pred fotoreporterom iz umjetničkih razloga, radi promocije, zbog velike novčane svote, u humanitarne svrhe ili iz neke druge pobude. Odgovori koje smo dobili zanimljivi su jer kreću se u dvije krajnosti: od: 'Zašto ne?' do kategoričnog: 'Ne!'

Naša poznata manekenka i novinarka 'Red carpeta' Fani Stipković imala je slično iskustvo, kad se prije četiri godine obnažila u kampanji Prijatelja životinja 'Za Hrvatsku bez krzna', kojoj je cilj bio spriječiti okrutnost prema životinjama zbog potreba modne industrije.

'U prvom planu nije bilo moje golo tijelo, ono je samo trebalo privući pozornost na svrhu kampanje kakvu su za, recimo, PETA-u, odradile mnoge svjetske zvijezde. Zato bih sve ponovila opet, sutra i preksutra, tim više što su do mene došle samo pohvale iz zemlje i inozemstva, čak i iz famozne PETA-e. No, kao i tada, pozirala bih samo s prekrivenim 'strateškim mjestima' jer mislim da bi potpuno razgolićivanje bio loš potez za moju karijeru. Odobravam to kad su ljudi u samome vrhu, pa ne postoji bojazan da njihov rad padne u drugi plan, a ja sam od toga još miljama daleko. No, pozdravljam potez navedene novinarke jer sam otvorena uma. Možda se imala želju izraziti na neki drugi način i očito je uspjela jer živimo u vrijeme kad se takvim činom mnogo brže privuče pozornost na važnije stvari', mišljenja je Fani Stipković.

Povratnica u medije nakon duže porodiljne stanke, Ivana Banfić, kaže:

Ivana Banfić

'Uvijek bih se skinula! Još to nisam učinila do kraja, ako se ne računa spot za 'Šumicu 2', kad mi je tijelo bilo 'odjeveno' u body painting. Obnažila bih se za neku dobru humanitarnu akciju, nešto što bi me u trenu 'pofuralo'. Što je danas uopće čudno u golom ljudskom tijelu? Uvijek mi je draže vidjeti gologa muškarca ili ženu i zabaviti se nego se deprimirati tužnim vijestima i nesrećama. Ma, golotinja je nešto sasvim normalno', otvorena i bez predrasuda, kakvu je uvijek pamtimo, bila je Ivana. Carice su, dakle, gole. A car?

Viktor Drago, modni producent i organizator Cro-A-Portera, u svom se poslu svakodnevno susreće s više-manje golim tijelima. No, je li osobno bio pitan da se slika k'o od majke rođen?

'Imao sam par ponuda tog tipa, ali nijednu s valjanim razlogom. Za golotinju uvijek treba imati opravdanje, a mene danas definitivno ne bi privukli financijski razlozi, nego prije možda charity, ali uvijek s određenom dozom duhovitosti. I, naravno, inzistirao bih na vrhunskoj ekipi', konkretan je Drago.

Pjevačica Lana Jurčević kaže kako bi u odluci odvagala mnogo faktora.

'Ne bi mi jedan razlog bio presudan, moralo bi se mnogo toga poklopiti, ne samo dobar fotić ili reklama. Trenutno mi je to potpuno apstraktna tema', rekla je Lana.

Za razliku od nje, Tatjana Jurić, jedno od zaštitnih lica RTL televizije, čak i u hipotetskom razmišljanju bila je kratka i rezolutna.

'Što sam starija, moje kategorično 'ne' postaje jasnije. Kad si mlađi, time iskazuješ bunt, na krivi način', kazala je lijepa voditeljica.

Veoma konkretna bila je i pjevačica Ivana Vrdoljak

'Ne bih se skinula nizašto na svijetu! No, drago mi je zbog poteza dotične gospođice jer mislim da su novinarke u današnjoj Hrvatskoj među najvećim zvijezdama', zaključila je temu Vanna.