JADRANKA IVANIŠ YAYA:

'Nisam tip žene koja je samo majka'

15.10.2010 u 12:23

Bionic
Reading

'Moj je najveći problem kad nema posla jer tad znam biti depresivna, izgubljena, rasplinuta', tvrdi pjevačica grupe Jinx te opisuje kako doživljava svoj novi album 'Diksilend'

Pjevačica Jinxa i akademska slikarica Jadranka Ivaniš Yaya otkrila je za Ekran, prilog Večernjeg lista, da razmišlja o novom albumu te zašto ne želi imati više djece. Za album 'Diksilend' koji izlazi sredinom ovog mjeseca tvrdi da je najbolje i najzrelije što je bend dosad napravio.

'Album je prije svega obojen recesijom. Diksilend znači recesijska zabava, barem je tako bilo u prošlom stoljeću. Emocija ima svakakvih, cijeli dijapazon je uključen. Coco uvijek piše o svemu što vidi i osjeti, što ga pogađa. Jedna je od naših prvih parola bila 'propadamo, ali radimo to sa stilom'. Iskreno, nisam optimist, kad bolje promislim, nije nitko u bendu. Prije smo se mnogo smijali, radimo to i sad, samo što nam je osmijeh mnogo kiseliji i ironičniji.' Unatoč pesimizmu djeluje ispunjeno i zadovoljno.

'Moj je najveći problem kad nema posla jer tad znam biti depresivna, izgubljena, rasplinuta. Posao mi je zadovoljstvo, ispunjava me, inspirira. Ponekad se pitam bih li bila sretnija da radim od devet do pet', kaže pjevačica i supruga Dubravka Ivaniša Daddyja. Yaya je opisala i čime ju je suprug osvojio.

'Kod nas se ljubav dogodila u trenutku, a sve je postalo stvarno kad smo poželjeli imati dijete. Previše je tu emocija uključeno da bi se naš odnos mogao opisati u nekoliko riječi. Nitko nikog nije osvajao, mi smo se jednostavno nanjušili', rekla je te dodala da nakon kćerke Lucije koja je upravo krenula u školu ne priželjkuje još jedno dijete.

'Moje je dijete zahtjevno, puno se njime bavim i nisam baš sigurna da bih mogla s dvoje djece. Mislim da nemam živaca za to, iskreno, ne bih mogla ostati normalna. Suprug i ja smo ziheraši. Prije nego što se odlučimo nešto napraviti, dobro razmislimo i dugo razgovaramo, a tu ideju nismo vagali. Nisam tip žene koja je samo majka. Uz majčinstvo mi je potrebna kreativnost da bih se osjetila zadovoljnom i ispunjenom, da bih bila bolja osoba koja će svoje dijete odgojiti u dobru i sretnu osobu. Kad bih bila samo majka, mojim frustracijama ne bi bilo kraja. Trebam tu protutežu da bih bila sretna.'