BERGIZAR KOREL:

'Posjetit ću obožavatelje u Hrvatskoj'

30.09.2010 u 09:41

Bionic
Reading

Turska zvijezda otkriva kako se snalazi na snimanju novog serijala 'Beskrajna pjesma' te kako izgleda njen dan ispunjen radnim i roditeljskim obavezama

Turska glumica Bergizar Korel, zvijezda sapunice 1001 noć, otkriva da njen život nije nimalo glamurozan: po cijele dane radi, a jedini slobodan dan u tjednu provodi u krevetu sa sinčićem Alijem, kojeg, dok ona radi na obali Egejskog mora, čuva suprug Halit Ergenc, donosi Gloria.

U turskom ljetovalištu Smirni ovih dana uživaju 28-godišnja glumica, zvijezda '1001 noći', njezin suprug i partner iz serijala Halit Ergenc te njihov osmomjesečni sinčić Ali. Bergizar, doduše, više vremena provodi zatvorena u studiju na snimanju serijala Beskrajna pjesma, nego na morskom zraku, jer u novoj seriji glumi kavansku pjevačicu Feraju pa su njezini najdraži muškarci uglavnom sami. A kad je malenom potrebna ženska pažnja, uskače njena majka, 59-godišnja glumica Hilja Darcan, koja obožava unuka.

'Jako me razveselilo kad su mi producenti rekli da je 'Tisuću i jedna noć' među najgledanijim emisijama u Hrvatskoj. Nadam se da ću idućih mjeseci, ako mi to poslovne i privatne obaveze dopuste, naći vremena da posjetim svoje obožavatelje u Hrvatskoj', kaže Bergizar Korel. Zvijezda je odgovorila na pitanje što bi, poput lika u seriji, učinila da dobije nemoralnu ponudu i što bi sve bila spremna učiniti da spasi svoje dijete.

'Otkako sam prije osam mjeseci rodila sinčića Alija, moj svijet se potpuno promijenio: sada više nisam ja u njegovu središtu, nego Ali, čijim je potrebama sve podređeno. Sigurna sam da bih poput Šeherezade učinila sve da ga spasim i zaštitim, jer osjećam da bih mogla srušiti svijet ako mu netko poželi nauditi, ali nadam se da se nikada neću naći u takvoj situaciji. Da ste mi postavili to pitanje za vrijeme snimanja '1001 noći', prije nekoliko godina, moj odgovor bi sigurno bio drukčiji. Tada su mi bile 24 godine, a najveći izazov bio mi je kako se uživjeti u lik tridesetogodišnjakinje. To sam smatrala glavnim glumačkim problemom jer nisam bila svjesna  težine situacije u kojoj se Šeherezada našla. Mnogo toga možete odglumiti, ali da kao čovjek do kraja shvatite tuđu situaciju, morate imati i mnogo iskustva, što dolazi s godinama. No kako smo  snimali tri godine u kontinuitetu, na kraju sam se potpuno uživjela u ulogu pa više nisam znala mislim li svojom ili Šeherezadinom glavom', objašnjava glumica koja tvrdi da nema puno sličnosti s likom iz serijala.

'Privatno se mnogo više smijem, mnogo sam opuštenija i strpljivija od lika koji glumim. Ali obje imamo snažno izražen osjećaj za pravdu te ljubav prema djeci i životinjama.'

Neizbježna tema bila je i njena ljubav prema suprugu, u kojeg se zaljubila dok je on još uvijek bio u braku, a ona je planirala vjenčanje s drugim muškarcem. Kad je shvatila da su stvoreni jedno za drugo?

'To nije bio trenutak, nego proces koji je trajao godinama. Halit i ja smo se poznavali šest godina prije nego što smo prohodali i odlučili provesti život zajedno, bez obzira na sve prepreke, nerazumijevanje i osuđivanje okoline - zbog toga što je on bio u braku, a ja u čvrstoj vezi. Ključno je, izgleda, bilo to što smo otprilike istodobno doživjeli obiteljske tragedije. Moj je otac umro od raka, a njegova nećakinja je u ranim dvadesetim godinama počinila samoubojstvo. Tako smo jedno drugome postali rame za plakanje i najveći oslonac, a na kraju smo shvatili da više ne možemo zamisliti dan da se ne vidimo. Kad god smo bili razdvojeni, samo smo maštali o trenutku kad ćemo ponovno biti zajedno. Odlučili smo poslušati svoja srca i nismo požalili', kaže lijepa crnka koja otkriva kako izgleda njen uobičajeni radni dan:

'Nimalo glamurozno. Rano ujutro budi me Alijev plač i moram ga nahraniti. Obično sam već u osam na setu, a kući se vraćam iscrpljena tek navečer. Tada uspavam Alija i pripremam se za sutrašnje snimanje. Imamo jedan slobodan dan tjedno i obično se tada ne mičem iz kreveta, jer ga, iscrpljena, prespavam s Alijem u naručju.'