KATARINA BANIĆ:

Dečko me neće otpratiti na put

28.09.2010 u 12:48

Bionic
Reading

Aktualna Miss Hrvatske Katarina Banić uskoro odlazi na 60. izbor za Miss svijeta na koji sa sobom nosi 16 haljina, većinom krinolina od najfinijih materijala, a na jug Kine odlazi sama, bez pratnje

Aktualna Miss Hrvatske Katarina Banić na velikim je mukama. Iako je s dosadašnjim misicama u pravilu putovala cijela svita ljudi iz direkcije, stilista, frizera i vizažista, ona je prva koja će se morati osloniti na one u samoj destinaciji. Ali, to nije najveći problem: ima samo dvije ruke, a uza sve ostalo, sa sobom nosi čak 16 haljina modne kuće Vesna Sposa.

Kreacije dotične dizajnerice već su višestruko nagrađivane na prethodnim izborima, pa bi bilo nezgodno komprimirati ih u malo prtljage i zgužvanim se opravama osramotiti na jubilarnom, 60. izboru za Miss svijeta.

Do ovogodišnjeg mjesta finalnog događanja 30. listopada u gradu Sanya na otoku Hainan na krajnjem jugu Kine, Katarinu čekaju pusti sati putovanja, pa ne treba očekivati da, onako umorna, pegla krinoline i koktel-haljine od skupocjene svile i čipke, umjesto da se bavi predstavljanjem Hrvatske. No, lijepa studentica strojarstva iz Trilja optimistična je.

'Dala sam sve od sebe da se dobro pripremim, redovito vježbala, otišla na sve preporučene kozmetičke tretmane i isprobala frizure. Haljine su, jednom riječju, predivne, osobito glavna u boji dubokog mora, bajkovitog naziva '1.244 otoka', koliko ih točno ima u hrvatskom Jadranu. Odgovornost je paziti na njih, ali nekako ću se snaći. Do zagrebačkog aerodroma s prtljagom će mi pomoći ekipa iz naše direkcije i tata, a dalje ću se nekako snaći', kaže ona. Hoće li je ispratiti i dečko, nogometaš Montpelliera Emir Spahić?

'Nažalost, zbog klupskih obaveza ne može doći, ali na to smo navikli. Naša veza na daljinu funkcionira već godinu dana. Pravu ljubav prepreke ionako učvršćuju', uvjerena je Katarina Banić.