CIJENA - PRAVA SITNICA

Ivaniševićeva jahta Amber na bubnju

20.09.2010 u 17:14

Bionic
Reading

U šibenskoj marini Mandalina na ovogodišnjem izdanju nautičkog sajma Adriatic Boat Show na prodaju su bile izložene brojne jahte poznatih Hrvata

Posebnu pozornost među plovilima pobudila je 22-metarska ljepotica Amber koja je donedavno bila vlasništvo Gorana Ivaniševića, a prodaje se po cijeni od milijun i osamsto tisuća eura. Poznati šibenski poduzetnik Josip Stojanović Jolly također prodaje svoj Sunseeker Predator 84 Silver Arow 1 i još dva manja plovila Sunseeker. Očigledno je Stojanović ljubitelj branda Sunseeker jer je već nabavio novo plovilo tog proizvođača vrijedno četiri milijuna eura.

Davor Bienenfeld je na Adriatic Boat Showu pokušao prodati svoju motornu jahtu proizvođača Fratelli Aprea pod imenom Aprea One. Brod Kumpanjo model Grand Soleil 43 R, vlasništvo Hrvoja Vojkovića, također je izložen za prodaju.

Posebno atraktivno plovilo na ovogodišnjem sajmu bilo je Phocea, jedan od najvećih jedrenjaka na svijetu koji je 11 godina držao rekord najbržeg prelaska Atlantika, no to plovilo nije na prodaju.

U ponedjeljak će u marinu u Mandalini uploviti još jedna jahta Ladyship 41 na kojoj je ovog ljeta krstarila poznata 'kućanica' Eva Longoria. Sve u svemu, ovogodišnja nautička manifestacija se još jednom dokazala kao relevantna sajamska priredba koja plijeni pažnju publike i medija.