BERGUZAR KOREL:

'Kada nešto strastveno želite, ništa vas neće onemogućiti'

16.09.2010 u 15:07

Bionic
Reading

Turska glumica, zvijezda serijala '1001 noć', otkriva kako je izgubila kilograme koje je nabacila u trudnoći te kako je osvojila svog sadašnjeg supruga koji je zbog nje ostavio glumicu Gizem Soysalli

Samo sedam mjeseci nakon rođenja sinčića Alija, 28-godišnja turska glumica Bergüzar Korel vratila se na set, donosi Gloria. Zvijezda serijala '1001 noć' u kojem glumi požrtvovnu majku, već snima novu sapunicu. Zbog glavne uloge u serijalu Bitmeyen Sarki (Beskrajna pjesma), privremeno se preselila u Smirnu, luku na obali Egejskog mora, udaljenu 560 kilometara od Istanbula. Za to vrijeme njezin suprug, 40-godišnji glumac Halit Ergenc, koji joj je partner i u serijalu '1001 noć', u Istanbulu priprema nove uloge, a svaki slobodni vikend pridruži se obitelji u Smirni.

Bergüzar Korel i Halit Ergenc, danas najintrigantniji glumački par u Turskoj upoznali su se i zavoljeli na snimanju '1001 noći'. Njihova zabranjena ljubav započela je pogledima, onaje tada bila u vezi s glumcem i pjevačem Tanom Sagturkom, a Halit je bio u braku s glumicom Gizem Soysalli, od njega mlađom petnaest godina, s kojom se vjenčao u ljeto 2007. godine.

'Kada nešto strastveno želite, iz dubine vlastitog srca, nijedna prepreka neće vas spriječiti da to ostvarite. Tako se Halitu i meni dogodila ljubav o kakvoj smo dotad samo sanjali. A rođenje sina nas je još više zbližilo i našoj ljubavi dalo novu dimenziju. Tako da sad maštamo o još jednom bebaču', zaključila je glumica.

Za ulogu kavanske pjevačice Feraye, koja je izgubila glavu za muškarcem koji pripada drugoj, proteklih se mjeseci dobro pripremila: osim što je pohađala satove pjevanja, riješila se prekomjernih kilograma koje je nabacila u trudnoći.

'Bila sam na strogoj dijeti i svaki dan sam vježbala pilates. No moje muke su neusporedive s Halitovim: ja sam u trudnoći dobila desetak kilograma, a moj suprug čak dvadeset. Halitu su kilogrami viška veoma dobro došli za ulogu Ate Demirela Ataturka, oca moderne turske države, koju je tumačio u dječjem povijesnom filmu. Ipak, morao je proliti mnogo više znoja od mene da se vrati u prijašnje stanje', objasnila je.

U zabavno informativnom prilogu Petkom TV, glumica je otkrila kako je izgledalo njeno djetinjstvo:

'Bila sam slobodno dijete ali su moji roditelji bili vrlo autoritarni, osobito moj otac. On je bio otac koji je postavljao previše granica. Mislim, imali smo određena pravila. Na primjer, morali smo sjediti za stolom u isto vrijeme.Moja sestra, koja je sedam godina starija i ja morale smo polubiti ruke svojim roditeljima nakon svakog tuširanja. Odlazli smo u šumu na trčanje i piknik svake nedjelje. To su bile tradicije obitelji Korel. Budući da sam bila najmlađa u kući, bila sam pod zaštitom svih članova obitelji.To me nakon nekog vremena počelo smetati. U određenim situacijama željele sam pokazati da sam individualac, izjavila je u intervjuu te objasnila u kakvim je odnosima bila sa strogim ocem.

'Moj otac je bio ljubomoran čovjek. Ako bi nas konobar slučajno taknuo kada nas je posluživao, to bi se pretvorilo u velik problem. Moj otac je bio zaista dobar prema svojim prijateljima. Njegov jedini problem bili smo mi. Toliko nas je volio da s enije znao nositi s time. Na primjer, moj otac je bio 'zaljubljen' u mene, budući da sam bila najmlađa u kući. Kada sam imala dečka, on bi tugovao i postao djetinjast. Na primjer, moj je dečko dolazio u našu kuću po mene, a moj ga je otac zadržao do jutra riječima – Hajdemo igrati tavlu. Jedini razlog za to bio je da nas ne pusti van. Uistinu me volio. Uvijek me želio držati na oku zbog brige da će se dogoditi nešto loše'.