IVICA ĐUZEL:

'Naš brak nije propao, nego je specifičan'

10.09.2010 u 12:18

Bionic
Reading

42-godišnji novinar opisuje kako se osjeća nakon preseljenja u Imotski te razvoda sa suprugom Anitom za koju je još uvijek jako vezan

HTV-ov novinar Ivica Đuzel nakon 10 godina života u Zagrebu vratio se u Dalmaciju, a razloge svoje odluke otkrio je u prilogu Studio. Otkako su on i njegova već bivša supruga objavili da se nakon osam godina braka rastaju, njegovo ime se prečesto pojavljivalo u žutim rubrikama.

'Znao sam, nažalost, da će moj razvod izazvati zanimanje novinara i upravo sam se zbog toga o svemu što se zbivalo između žene i mene javnosti prije godinu dana obratio kratkim priopćenjem. No to nije bilo dovoljno, pa su uslijedila nagađanja zbog čega ili koga smo se Anita i ja rastali, ima li šanse da se ponovno sastanemo… Iskreno, sve me to već počelo umarati. Stoga sam odlučio okrenuti novu stranicu u životu, preseliti se u Imotski i početi raditi u splitskom dopisništvu HTV-a. Otkako sam to učinio, osjećam se kao nov čovjek', kaže 42-godišnji televizijski novinar te otkriva kako se osjeća u Splitu te da li ponekad razmišlja o povratku u Zagreb.

'Trenutačno mi je u Splitu doista lijepo. Ali, jednog dana, tko zna. Kad se fizički i psihički oporavim, možda se opet spakiram i krenem u velegrad', kaže Đuzel, koji je s bivšom suprugom ostao u odličnim odnosima.

'Anita i ja odlučili smo da ćemo se i na ovaj način pokušati razdvojiti jer smo iznimno vezani jedno za drugo. Iskreno, nisam siguran jesmo li to uspjeli. Mi smo, znate, specifični. Zajedno smo odrastali, a naš brak počeo je velikom tragedijom, tragičnom nesrećom u kojoj su stradali moji roditelji, i sve to što se zbivalo Anitu i mene još je dodatno povezalo. Zbog svega toga nas dvoje još nismo ravnodušni jedno prema drugom. Ljudi nas generaliziraju i kažu da je to još jedan neuspjeli brak, ali to nije istina. Ne radi se o propalom, nego o specifičnom braku. Što se naše ljubavne situacije tiče, iako mnogi misle da je na nas stavljena točka, ja bih ipak stavio tri točkice.'