Estrada EKOLOŠKI OSVIJEŠTENI

Hrvatske zvijezde više vole bicikl od bijesnog auta

  • Autor: I. T.
  • 7.9.2010 12:20:18
  • 6.9.2010 15:13:56

Za razliku od kolega preko oceana, poznati Hrvati ne vozaju se gradom u superskupim zvijerima na četiri kotača, već puno radije kruže centrom grada na biciklu

Ne bježeći od gužve i vreve, mnogi poznati Hrvati idealne suputnike u gradskom prometu pronašli su u zvijerima na dva kotača – biciklima. Tako je ovog vikenda na Cvjetnom trgu viđen Igor Mirković kako otključava bicikl, da bi potom lanac, poput otežalog ukrasa potamnjelog sjaja, stavio preko glave, a bicikl, kao idealnog sudruga, prošetao u gradsku vrevu.

Nešto dalje, u Ilici, na biciklu je viđen glumac Bojan Navojec koji je vješto vozio slalom između brojnih ljudi usput razgovarajući na mobitel. Nakon nekoliko metara razgovor je očito postao prezahtjevan za pedaliranje, pa je Bojan odlučio odmoriti s mobitelom na uhu.

Medijsko-biciklistička preteča Bojana i Igora, Luka Nižetić, prije ljeta je uz Ivu Šulentić Bogovićevom ulicom prošetao i svog ljubimca na dva kotača. I dok je Iva šetala držeći se rukom za trbuh, Luka je svu svoju pažnju i obje ruke posvetio biciklu.

Shodno viđenom, odnosno snimljenom, a ovo je tek kap u potocima i rijekama poznatih i nepoznatih biciklista, dva kotača su pravi hit i nikakve auto-moto zvijeri neće zamijeniti njegovu pokretljivost, praktičnost, laku dostupnost, mogućnost besplatnog parkiranja na korak od cilja i niz drugih prednosti, što je, između ostaloga, dovelo do toga da Iva šeće sama, dok Luka pažnju usmjerava prema svom dvokotačnom miljeniku. Eh, ta ljubav prema lancima i žbicama.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više