ANTE GOTOVAC:

'Od Simone više ništa ne očekujem'

06.09.2010 u 11:44

Bionic
Reading

Ante Gotovac oprostio se od oca kojeg nije čuo 23 godine, a prisjetio se i lijepih zajedničkih trenutaka

Ante je za 'Red carpet' progovorio o teškom odnosu s ocem koji je nedavno umro. Kontakti su prestali kad je Ante sa osamnaest godina otišao u vojsku.

'Prestala su dolaziti pisma, prestali su kontakti kad sam otišao u vojsku. Mama mi je rekla za razvod, bio sam u panici od čega ćemo živjeti', kaže Ante, no ocu nije zamjerio ništa iako je godinama pokušavao ponovno uspostaviti kontakt s njim.

'Vrlo smo slični otac i ja. Ne samo fizički. On je bio sposoban zaraditi lovu. Ja sam za njega bio njegov Antuka, a on moj tatko. Kad smo bili zajedno, proveli smo najljepše trenutke. Išao sam s njim u solarij. Bio je emotivan, jako divna osoba, čovjek s jako puno stila. Uvijek dotjeran i zglancan. Komadi su se lijepili za njega', kaže.

Anti je otac sve priuštio: 'Sa 17 sam prije nego što sam imao vozačku dobio Golfa GTI kad ga nitko nije imao. Imao sam daske za jedrenje. Imao sam motore, Suzuki i Kawasaki. Sve sam imao, što god sam htio. Otišao sam u vojsku i sve sam izgubio.'

Njegovu djecu otac nikad nije upoznao, jedino ih je vidio na cesti. Ante svom ocu ništa ne zamjera, a kad čuje pjesmu 'Oprosti mi, pape', suze mu krenu same od sebe.

'Tata me godinama upozoravao da mi neće cijeli život pomagati. Govorio je: 'Sine, na zapadu svaki otac ti priušti djetetu sve do osamnaeste godine, a sa osamnaest ću dići ruke od tebe. Tad se bori sam.' To je najbolje što je napravio', rekao je Ante u intervjuu, a velika podrška mu je bila bivša supruga Ines, dok od Simone više ništa ne očekuje.