EDIN EDO ŠARKIĆ:

'Angelina je iskrena i ne glumi zvijezdu'

01.09.2010 u 14:13

Bionic
Reading

Procjenjuje se da će njezin redateljski prvijenac stajati petnaest milijuna dolara, a producent opisuje kako je doživio holivudsku zvijezdu te lokacije snimanja

Edin Edo Šarkić, vlasnik je sarajevskog Scout filma zaduženog za izvršnu produkciju prvog filma što će ga u studenome u našem susjedstvu režirati Angelina Jolie, piše Jutarnji list.

'Premda sam u filmskom poslu četvrt stoljeća, priznajem da imam pozitivnu tremu zbog predstojećeg snimanja filma s Angelinom Jolie. Ona nipošto nije tek jedna u nizu svjetskih zvijezdi, nego mnogo više od toga. Zahvaljujući njezinoj slavi i utjecaju te činjenici da je riječ o njezinom redateljskom prvijencu, posljednjih nekoliko mjeseci (koliko surađujem s ljudima iz njezina tima) svake sam sekunde svjestan da će ovo što radimo itekako pridonijeti slici o Bosni i Hercegovini u svijetu', izjavio je producent filmske ljubavne priča o Srbinu i Bošnjakinji i posljedicama koje je rat ostavio na njihovu vezu koja će, procjenjuje se, stajati petnaest milijuna dolara.

'Ljudi iz tima Angeline Jolie još su u svibnju od mene zatražili da im nađem određene filmske lokacije i pružim producentske usluge te posebno naglasili da  žele da sve ostane tajna, što sam poštovao. Prije nekoliko tjedana bila je u Sarajevu. Zajedno smo obišli sve predložene lokacije, složila se baš sa svakom koju sam predložio, ali još ne bih otkrivao koje smo sve lokacije definitivno odabrali', kaže Šarić.

Film će se osim u Sarajevu, snimati još i u Budimpešti te u Zeničkom i Dobojskom kantonu, a producent dodaje kako je doživio holivudsku zvijezdu:

'U svakodnevnom kontaktu ona ne glumi nikakvu zvijezdu, a kad ti pruži ruku i osmjehne ti se, osjetiš da to čini iskreno, iz dubine duše.'