ANTE GOTOVAC:

Teško mi je, pa pijem tablete za smirenje

31.08.2010 u 09:46

Bionic
Reading

Ante Gotovac proživljava teško razdoblje, nakon razvoda od supruge ostao je i bez oca

'Ne mogu se pomiriti s time da ga više nema. Teško mi je, pa pijem tablete za smirenje', izjavio je Ante Gotovac za 24 sata, dodavši da je za pokojnog oca Juru Gotovca bio jako vezan iako se nisu vidjeli 23 godine. Nije mu oprostio što je ostavio obitelj i oženio se drugom ženom, koju Ante nije nikada upoznao.

Gotovčeva prva supruga Jadranka, s kojom ima sinove Antu i Ivana, rekla je novinarima 24 sata da joj je izuzetno teško. Nitko od obitelji Gotovac ne zna koji je razlog samoubojstva jer Jure Gotovac nije ostavio oproštajno pismo.

U medijima su stoga počela nagađanja da su mogući razlog dugovi. Naime, protiv bivšeg viceguvernera HNB-a na Općinskom sudu u Splitu vodio se kazneni postupak jer ga se sumnjičilo da je namjerno oštetio tvrtku Cian iz Solina za 999 tisuća kuna, zbog čega mu je prijetila kazna od jedne do osam godina zatvora.

Prema pisanju Večernjeg lista, tvrtka Jure Gotovca Cibona Trucks oštetila je i Automoto klub Marsonija iz Slavonskog Broda, isporučivši kamion bez opreme, koji je plaćen 100 tisuća kuna. Direktorica Marsonije Vesna Kerdić kaže da je Gotovac čak njih tužio Trgovačkom sudu, no presuda je bila u korist Marsonije. Nezadovoljan odlukom, pokojni Jure se žalio, tako da je postupak još uvijek u tijeku. Kerdić tvrdi da im je Gotovac čak nudio nagodbu koju nisu prihvatili jer su bili uvjereni da će se spor na Visokom trgovačkom sudu u konačnici riješiti u njihovu korist.