Estrada RIJEŠENA KONTROVERZA

Republika Srpska nije pozvala Severinu

Nakon silne buke i svađa u Republici Srpskoj zbog navodnog Severininog nastupa na 45. Kočićevom zboru, situacija se raščistila

'Takvu informaciju sam čuo prije nekoliko dana i bio sam poprilično zbunjen, ali sa sigurnošću tvrdim da se koncert organizira u okviru manifestacije Guča u Banjoj Luci, a ne kao dio Kočićeva zbora, te da glazbeni nastup neće biti upriličen u Stričićima (rodnom mjestu književnika Petra Kočića, tridesetak kilometara udaljenom od Banje Luke, op. a.)', rekao je Dragan Trivan, direktor agencije Profajl za Slobodnu Dalmaciju.

Severina pjevala pred 25 tisuća ljudi na Danima šljive

Koncert održan na trgu u centru Blaca u okviru osme tradicionalne manifestacije Dani šljive propratilo je preko 25 tisuća Severininih fanova. Pjevačica je gotovo dva sata zajedno sa svojim obožavateljima pjevala sve svoje, ali i druge velike hitove. Severina je stigla u Blace sat vremena prije koncerta. Odsjela je u hotelu u centru grada, a prije izlaska na binu kratko je prokomentirala za novinare da je prvi put u tim krajevima.

Luka Medar
, organizator programa 45. Kočićeva zbora, koji je ove godine održan od 22. do 28. kolovoza na relaciji Beograd-Banja Luka-Stričići, potvrdio je da koncert Guča u Banjoj Luci nema nikakve veze s događanjima na Kočićevu zboru i da je to tek puka slučajnost što se ove dvije manifestacije događaju u isto vrijeme.

Podsjetimo, prije nekoliko dana najavljen je Severinin koncert u Banjoj Luci, što je podiglo tamošnje političare na noge. 'Zamislite da na Sinjskoj alci sudjeluje Ceca, bi li to bilo primjereno!? Nemam ništa protiv Severine niti održavanja njenih koncerata u Republici Srpskoj, ali pop zvijezde ne trebaju sudjelovati na manifestacijama koje su jedna vrsta očuvanja nacionalnog identiteta', zapitao se tada predsjednik oporbene Partije demokratskog progresa Mladen Ivanić.
 
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više