Estrada NEVOLJE U REPUBLICI SRPSKOJ

Pobuna zbog Severininog koncerta

'Zamislite da na Sinjskoj alci sudjeluje Ceca, bi li to bilo primjereno!?', zapitao se predsjednik oporbene Partije demokratskog progresa Mladen Ivanić povodom Severininog koncerta u Banjoj Luci

Najavljeni koncert hrvatske estradne zvijezde Severine u Banjoj Luci, koji će pjevačica zajedno s Goranom Bregovićem i Bobanom Markovićem održati 29. kolovoza u sklopu jubilarnog 45. Kočićeva zbora, izazvao je međustranačka prepucavanja u Republici Srpskoj, donosi Slobodna Dalmacija.

Predsjednik oporbene Partije demokratskog progresa Mladen Ivanić ogorčen je odlukom Organizacijskog odbora manifestacije, na čelu s Miloradom Dodikom, premijerom Republike Srpske i čelnikom vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata, da hrvatska pjevačica nastupi u srpskom entitetu BiH.

'Zamislite da na Sinjskoj alci sudjeluje Ceca, bi li to bilo primjereno!? Nemam ništa protiv Severine niti održavanja njenih koncerata u Republici Srpskoj, ali pop zvijezde ne trebaju sudjelovati na manifestacijama koje su jedna vrsta očuvanja nacionalnog identiteta', požalio se Ivanić.

Seve će održati koncert u banjalučkoj gradskoj kavani, za koji se taj grad obavezao osigurati besplatan prostor, a od ulaznica, koje se prodaju po cijeni od 12 KM (oko 48 kuna), zaradit će honorar. Vezano za planirano glazbeno događanje, u Slobodnoj Dalmaciji se svojim komentarom oglasila i Vlatka Pokos.

'Meni je antipatično sve što ona radi u vezi glazbe posljednjih godina i uopće ne znam otkud tolika potreba da radi glazbu podređenu srpskom tržištu. Njoj se, međutim, uvijek sve oprašta…', konstatirala je Vlatka.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više