SLATKA SCARLET O'HARA

Vivien Leigh bila je biseksualka gladna seksa

24.08.2010 u 22:41

Bionic
Reading

Slavna holivudska glumica koja se je proslavila ulogom Scarlett O'Hare u filmu 'Zameo ih vjetar' u stvarnom život bila je daleko od idilične slike nježne ljepotice i uzorne žene kakvom su je smatrali

Vivien Leigh bila je jedna od najljepših žena Hollywooda tridesetih godina prošlog stoljeća, uz nju su se vezali epiteti poput 'esencije engleske ženstvenosti', a njezina veza s glumcem Laurenceom Olivierom bila je bajka koja je punila stranice tadašnjih medija. No, ako je vjerovati najnovijoj biografiji ove slavne glumice, prava Vivien teško da se uklapala u tu idiličnu sliku.

Prema najnovijoj biografiji o Vivien Leigh, slavnoj ljepotici Scarlett O'Hara iz filmskog klasika 'Zameo ih vjetar', ova ljepotica bila je biseksualka i preljubnica. Njezin brak s Olivierom navodno je bio čista farsa. Obje su varali jedno drugo, a s preljubima su započeli svega nekoliko mjeseci nakon što su započeli vezu, 1937. godine, tvrde dosad neobjavljeni memoari glumaca i iskazi svjedoka.

U biografiji 'Damn You, Scarlett O'Hara' spominju se i njezine lezbijske avanture, Vivien je opisana kao ovisnica o seksu koja je često svoje potrebe zadovoljavala muškim prostitutkama. Njih je navodno plaćala tabakerama, nakitom, pa čak i dionicama i obveznicama. Iz jednog talijanskog hotela navodno je izbačena jer je dovela u sobu previše 'muškaraca s ulice'.

Njezino ponašanje danas bismo protumačili kao bipolarni poremećaj i liječili ga lijekovima, no tada to nije bio slučaj, piše Daily Mail. Vivien je imala afere s glumicom Isabel Jeans te s kolegama Marlonom Brandom i Rexom Harrisonom.

Vivien se udala za Oliviera 1940, a razvela 1960, nakon čega se on oženio glumicom Joan Plowright. Olivier je u svojoj biografiji progovorio o glumičinoj bolesti. Po njegovim riječima, Vivien je bolovala od manične depresije koju je vješto skrivala od svih osim od njega. Umrla je 1967. u dobi od 53 godine.