Estrada NARCIS MUJKIĆ

Indirin bivši okrivio pokojnog oca za šverc

  • Autor: tportal.hr
  • 31.7.2010 12:35:34
  • 31.7.2010 11:40:50

Narcis Mujkić (35), bivši suprug pjevačice Indire Vladić i ljubitelj skupocjenih automobila, oslobođen je optužbe da je 2000. godine prokrijumčario motocikl Hondu iz Italije u Hrvatsku na temelju krivotvorenih dokumenata

Narcis Mujkić izjavio je na sudu da je motocikl kupio njegov pokojni otac Rešad Mujkić koji se bavio uvozom i preprodajom motocikala, a sudac je to uzeo u obzir prilikom donošenja sudske odluke.

Oslobađajuća presuda izrečena mu je na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu. Sud je povjerovao Mujkiću, ali i iskazu njegove majke da je motocikl kupio i uvezao njegov pokojni otac Rešad, koji mu je namjeravao darovati Hondu. U obrazloženju presude sudac Zorislav Kaleb istaknuo je i da treba uzeti u obzir da se pokojni Rešad Mujkić bavio uvozom i preprodajom motocikla te da Narcis nije znao da postoji bilo kakav krivotvoreni dokument.

Podsjetimo, teretilo ga se da je u srpnju 2000. u Zagrebu nabavio talijansku krivotvorenu prometnu dozvolu za Hondu i carinsku deklaraciju u kojoj se navodilo da je 23. srpnja 2000. uvezao iz Italije Hondu 900RL ovjerenu krivotvorenim pečatom Carinarnice Zagreb. Na temelju krivotvorenih isprava motor je registriran u Zagrebu, a Mujkić je poslije bio optužen za krivotvorenje isprava i za kazneno djelo ovjeravanja neistinitog sadržaja.

Sud je na kraju zbog krijumčarenja Honde, odnosno izrade krivotvorene carinske deklaracije na Mujkićevo ime, osudio prvooptuženog Darka Petrušu koji je u istom procesu proglašen krivim i za krijumčarenje kamiona iz Njemačke.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više