SNJEŽANA MEHUN:

'Najžalosnije je što mi je Vlatka beskrajno zavidna'

15.07.2010 u 11:45

Bionic
Reading

'Pa je li ona normalna?!' bilo je prvo što je Snježana pomislila kada je pročitala knjigu 'Život u raju' te je u intervjuu otkrila pojedinosti o svojoj bivšoj prijateljici

Ovog je ljeta zagrebačku poduzetnicu Snježanu Mehun (39) zaprosio dečko, osam godina mlađi maneken Mihael Galeković, te je s veseljem počela planirati romantično vjenčanje u rujnu kojem bi prisustvovao i njen 16-godišnji sin Dino, objasnila je u intervjuu u Gloriji. Dok je zamišljala kako šeće po rajskoj plaži u lepršavoj vjenčanici s potpisom Alexandera McQueena, knjiga njezine bivše prijateljice Vlatke Pokos 'Život u raju' grubo ju je spustila na zemlju. Naime, Vlatka u svojoj knjizi nije štedjela sebe, a ni druge, pa tako ni Snježanu Mehun koja ju je primila u svoju kuću kad ju je u svibnju 2007. godine na cestu izbacio bivši suprug Josip Radeljak. Između Vlatke i Snježane prijateljstvo je u međuvremenu puklo, a nijedna od njih nije objasnila zašto.

Iako je Snježana rekla da nema namjeru medijima otkriti kako se osjećala kad je u Vlatkinoj knjizi pročitala poglavlje posvećeno sebi, na intervju ju je nagovorila odvjetnica Desanka Vranjican, koja ovih dana u ime Snježane Mehun podiže sudsku tužbu protiv Vlatke Pokos.

'Pa je li ona normalna?!' bilo je prvo što je Snježana pomislila kada je pročitala knjigu.

'Nije isto kada te opanjka novinar kojem je to posao i koji te ne poznaje i kada to učini osoba koja je živjela četiri mjeseca u tvojoj kući, svaki dan doručkovala s tobom, prala veš u tvojoj kupaonici... Kad ti to napravi netko kome tvoj sin ustupi svoju sobu da bi imala gdje spavati, onda stvarno ne znam što da kažem. Bila je to samo usputna stanica u mom životu koja je završila u skladu s narodnom izrekom pomozi sirotu na svoju sramotu', objasnila je zagrebačka poduzetnica.

Snježanu je, kako tvrdi, najviše zaboljelo što Vlatka u knjizi spominje njezinog sina, majku, sestru, koji nisu javne osobe. A najviše ju je začudilo što je spomenula tešku bolest Snježani drage osobe.

'Vlatki je fenomenalno: živi lagodno, bez previše obveza. Reći ću samo jedno: svi ćemo mi umrijeti, svi ćemo pred Božji sud, a ona će za ovo nekome morati odgovarati. Mislim da bi si trebala postaviti pitanje hoće li joj haljine, koje će kupiti novcem zarađenim od ove knjige, spasiti dušu', tvrdi Snježana te dodaje:

'Najžalosnije je što me Vlatka - vidi se iz toga što je napisala - mrzi i što mi je beskrajno zavidna. Da nisam vesela i duhovita, neke stvari sigurno ne bih preživjela. Većinu situacija se trudim okrenuti na šalu, a ne vidim razloga zašto bih se nekome opravdavala zbog toga što volim ili ne volim izlaziti', nadodala je Snježana koju bivša prijateljica u knjizi opisuje kao površnu osobu.