BORBA S OPAKOM BOLEŠĆU

Mirjana Majurec puna je optimizma i snage

08.07.2010 u 12:11

Bionic
Reading

Suočena s karcinomom dojke, 57-godišnja glumica kazališta Gavella između terapija radi, meditira i dolazi na terapije kod marokanskog iscjelitelja

Glumica dramskog kazališta Gavella Mirjana Majurec (57), nakon što joj je dijagnosticiran rak dojke, u svibnju je operirana, donosi tjednik Gloria. Glumica je izgubila kosu, pred njom su i nova zračenje te pet godina hormonskog liječenja. Unatoč svemu što prolazi, i dalje je puna optimizma i snage. Bolest je otkrila sama i slučajno: na Uskrs je napravila samokontrolu dojke i napipala kvržicu.

'Nakon kemoterapije najgori su treći i četvrti dan, a poslije je bolje. Znala sam da sam spremna i svoju sam ulogu, kao i sve dosad, odradila profesionalno. Većina mojih kolega tek je na tulumu nakon predstave doznala da sam bolesna', kazala je Minja za Gloriju.
Iako je usred liječenja, i dalje radi.

'Ja sam stup Gavelle, tu sam 33 i pol godine. Iza mene je više od sto uloga u kazalištu, na filmu, u TV dramama i serijalima. I na pozornicu nikad ne bih izašla, a da nisam spremna dati maksimum', objasnila je u intervjuu. Ponekad je ipak, priznala je, obuzimaju je crne slutnje:

'Željela bih unuka, unučicu, igrati se s njima i čuvati ih... Željela bih napraviti još mnogo toga kao glumica. Zato imam svoju meditaciju, pozitivne prijatelje, a sve osobe koje me uznemiruju maknula sam iz života. Ni s kim se nisam posvađala, jednostavno ih izbjegavam. Ne treba mi sažaljenje, trebaju mi ljubav, veselje, hrabrost, otvorenost... Samo sam jednoj osobi rekla što da napravi ako mi se što dogodi. Dakle, imam osobu koja će se pobrinuti za moju djecu, da njima bude dobro.'

Glumica odlazi i na terapije kod marokanskog iscjelitelja Mekkija Torabija