NEĆE KIKLOP, HOĆE ROZA

Nives u dekolteu do pupka primila nagradu

15.06.2010 u 21:29

Bionic
Reading

Roman 'Gola istina' spisateljice Nives Celzijus proglašen je u utorak romanom desetljeća, a osim književne nagrade Roza Nives je osvojila i sto kuna, grah, pehar te možda izlet na Goli otok

Nagradu je Nives, prema pisanju 24sata, uručio na Jurjevskom groblju Rade Jarak, osnivač ove književne nagrade i dobitnik književne nagrade za roman 'Pustinje'.

'Još ne mogu vjerovati. Čini mi se da sanjam. Moram prespavati da bih shvatila da sam osvojila ovako važnu književnu nagradu', rekla je Nives Celzijus.

Uz Nives su bili nominirani Ivan Aralica i Damir Karakaš, a peteročlani žiri, u kojem je bila i četverogodišnja kujica Roza, odabrao je 'Golu istinu' za najbolje napisano štivo zadnjih deset godina.

'Roza i ja smo se zaljubili na prvi pogled. Ona ima dobar njuh za književnost', kroz smijeh je rekla Nives, koja je osvojila pehar, porciju graha, sto kuna i možda izlet na Goli otok.

Spisateljica kaže da će sto kuna potrošiti na kavu prije odlaska u Njemačku. Nives, koja se večer prije vratila s odmora iz Turske, dodala je da joj laska ova književna nagrada jer joj je izbjegla nagrada Kiklop. Svoju novu knjigu privodi kraju, a nada se još jednom književnom uspjehu. Njena tema ponovno su nogometaši. Sljedeći put nagrada Roza bit će dodijeljena za deset godina.