'PRINC PERZIJE'

Senzualne trbušne plesačice zapalile publiku

09.06.2010 u 10:58

Bionic
Reading

Oni koji su bili na svečanoj premijeri filma 'Princ Perzije: Pijesak vremena', održanoj u Movieplexu zagrebačkog Centra Kaptol, našli su se na trenutak u egzotičnoj atmosferi Dalekog istoka

Za to su se pobrinule plesačice orijentalnih plesova koje su dočekale publiku senzualnom izvedbom tribal fusiona. Polaznice i voditeljice plesnog centra Viveca, Nataša Moskaljov, Iva Ačkar, Anja Andrijević i Nika Milović, oduševile su okupljene izazovnim kostimima i zavodljivim trbušnim plesom. Glazbenu podršku dali su im jazz-etno glazbenici Dražen Franolić i Kamenko Ćulak koji su svirali na cijelom nizu neobičnih instrumenata: koristili su arapsku lutnju, udaraljke, bodhran, tarabuke i udu.

Nakon premijere epske akcijske avanture u kojoj glume zvijezde Jake Gyllenhaal, Ben Kingsley, Gemma Arterton i Alfred Molina, gledatelji su uživali u domjenku u predvorju kina. Među njima je bio i zagrebački odvjetnik Ante Nobilo sa suprugom Vinkom, a otkrio nam je da voli 'kostimirane filmove pune akcije' te ga je stoga i privukao 'Princ Perzije', priča o princu odmetniku i zagonetnoj princezi koji se utrkuju sa silama zla u mističnim, izmaštanim predjelima.