MIRJANA HRGA:

'Koristim botoks i nemam predrasude oko toga'

09.06.2010 u 09:08

Bionic
Reading

Nekadašnja novinarka progovora o predrasudama, kompleksima, svom biološkom satu te otvoreno priznaje da se za svog izabranika Deana Šarića nije planirala udati

Nekadašnjoj novinarki Mirjani Hrgi život se okrenuo naopačke jer je ostavila novinarstvo, svoju veliku ljubav, ali zato sada radi kao direktorica marketinga u suprugovoj poliklinici, predaje televizijsko novinarstvo na jednom privatnom učilištu i piše kolumne. Pobornica je svjetskih trendova te se već dvije godine podvrgava botoksu.

'Kad je o botoksu riječ, imala sam privilegiju biti informirana iz prve ruke pa nisam imala predrasude. Nakon što sam godinama inzistirala na istini kod svojih sugovornika, bilo bi licemjerno reći da je sa 38 godina moje čelo čista genetika', bila je iskrena Mirjana u intervju za časopis Story te je priznala da se za svog izabranika Deana Šarića nije imala namjeru udati.

'Uistinu se nisam imala namjeru udati jer sam vidjela previše toga oko sebe pa sam ozbiljno dovela u pitanje smisao braka kao institucije. No dođu neke godine kada si tražite društvo, partnera, nekoga koga biste mogli voljeti, a ne samo biti zaljubljeni. Kad imate 38 više niste zaluđeni te vrlo mirno i racionalno možete procijeniti stvari. Ja sam procijenila da je Dean taj. Vrijeme će pokazati jesam li bila u pravu.'

Mirjana vjeruje da ljubav nema rok trajanja, dok zaljubljenost i strast imaju. 'Kada ne ide, onda ne ide i od razvoda ne bi trebalo praviti drame. No brak bi uvijek trebalo pokušati sačuvati, najlakše se razvesti', govori Mirjana, koja uvijek dovodi u pitanje povjerenje u muškarca.

'Nemam povjerenje ni u sebe u smislu da ne znam što mi jutro nosi te hoću li se probuditi u ovakvom psihofizičkom stanju. Muškarci su oduvijek isti i zauvijek će ostati lovci. Rijetke su iznimke. No pametna žena treba posložiti život tako da ga postavi oko sebe, a ne nekog drugog', savjetuje Mirjana. Dodaje da ne osjeća svoj biološki sat te da dosad nije osjećala nikakve majčinske nagone i ne zna bi li se zbog toga danas trebala osjećati loše.

Otkrila je i neke zanimljive spoznaje do kojih je vremenom došla: primjerice da 'ambicija najčešće pokreće kompleks', a ujedno se i zarekla da više nikad neće potpisivati poslovni ugovor s osobom nižom od 1,60 metara jer 'tu opet dolazimo do kompleksa'.