JOŠ JEDNA ŽRTVA

'Polanski me zlostavljao kad sam imala 16'

15.05.2010 u 13:26

Bionic
Reading

Charlotte Lewis, 42-godišnja britanska glumica, tvrdi da je ju redatelj Roman Polanski kad je imala 16 godina seksualno iskorištavao na najgore moguće načine

Glumica tvrdi da ju je redatelj seksualno zlostavljao u pariškom stanu u kojem je živio u to vrijeme. To se događalo 1982, samo četiri godine nakon što je Polanski pobjegao iz SAD-a, gdje je trebao završiti u zatvoru zbog optužbe da je silovao 13-godišnju djevojčicu.

'Znao je da imam 16 kada me upoznao i kada je navalio na mene u svom stanu u Parizu', rekla je glumica koja taj događaj nikad nije prijavila francuskim vlastima. No, sad je odlučila progovoriti jer želi pomoći tužiteljima na suđenju koje bi trebalo uslijediti kad Švicarska konačno izruči slavnog redatelja vlastima u SAD-u:

'Budući da sam i ja, kao i njegova prethodna žrtva, bila maloljetna, vjerujem da postoje sličnosti u zločinu koji je počinio. Znao je da imam 16 godina kad me silovao u svom stanu Parizu. Iskoristio me i živim s tom spoznajom. Sve što želim je pravda?'

'Pokaže li se da su Charlotteine informacije točne, onda to znači da je zlostavljao je još jedno dijete dok je bježao od pravde. Sudac koji će donositi presudu u njegovom slučaju mora to znati kako bi bio u potpunosti informiran prije no što presudi', izjavila je američka odvjetnica Gloria Allred koja zastupa Charlotte Lewis. Ona tvrdi da glumica ne namjerava tužiti Polanskog, već samo želi da se sazna i njezina priča te da se otkrije kakav je zapravo razvikani redatelj.