Estrada ČISTA UMJETNOST

Gole žene u strastvenim tjelesnim igrama

  • Autor: I. T.
  • 7.5.2010 11:28:50
  • 7.5.2010 10:36:03

Tvornica Jedinstvo u četvrtak navečer bila je ispunjena golim ženskim tijelima u silnom seksualnom zanosu

Nije u pitanju bilo nikakvo opsceno događanje, već su gola tijela u preplitanju i tjelesnom zavođenju dio performansa 'Corpo-Illicito', slavnog hispanoameričkog umjetnika Guillerma Gomeza Pene i njegove skupine La Pocha Nostra u sklopu festivala Queer Zagreb.

'Corpo-Illicito' posljednji je dio višegodišnje serije izvedbi pod nazivom 'Mapa Corpo' u kojima skupina ispituje mogućnosti ljudskog tijela da bude prostor spiritualnosti, sjećanja, pokore, aktivizma, stiliziranog bijesa i ponovnog tjelesnog otkrića. Kako je posljednja u nizu, red je bio da se ponovo otkrije tjelesnost.

Performans možete pogledati i danas, dok nam u subotu stiže jedan od najvećih i najzanimljivijih koreografa današnjice, Jérôme Bel, s novim plesnim projektom naslovljenim 'Lutz Förster' po plesaču koji će predstavu izvesti, a koji je dugi niz godina plesač u trupi jedne od najvećih umjetnica suvremenog plesa, Pine Bausch. To će biti neka vrsta sjećanja na veliku umjetnicu koja je ovaj svijet napustila prošle godine.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više