LIJEČNIČKI NEMAR?

Ševini prijatelji krive liječnicu za njegovu smrt

Bionic
Reading

Prijatelji Zvonimira Levačića zvanog Ševa digli su buku oko postupka liječnice koja ga je zadnja pregledala prije smrti. Je li u pitanju stvarni nemar ili samo potreba da se prema nekome usmjeri bol zbog gubitka prijatelja, još je nepoznato

Sjećanje na ŠevuPogledaj cijelu fotogaleriju
Zvonimir Levačić zvan Ševa tjednima je bio u lošem stanju te nije htio jesti, a u utorak, 4. svibnja oko 21 sat mu je pozlilo, pa su prijatelji pozvali Hitnu pomoć. Nakon što ga je pregledala liječnica, rekla je da je Ševa dobro, te ga je uz preporuku da nešto pojede ostavila kako ga je i našla. Ševa je umro svega nekoliko sati poslije toga, prenosi Zagrebancija.com

'Liječnica je pogriješila što mu barem nije dala infuziju kad joj je već rečeno da ne jede', rekli su Ševini prijatelji na Peščenici novinarima internetskog portala Zagrebancija.com.

'Vi boljeg čovjeka niste mogli upoznati. I to malo što je imao dijelio je s drugima. Kraj njega nitko nije mogao biti gladan. Zbog toga smo se svi trudili pomoći mu zadnjih dana, tjerali smo ga da jede, ali on to nije htio. Ipak, mislim da je liječnica pogriješila što ga nije pregledala kako treba ili mu barem dala infuziju kad joj je već rečeno da čovjek ne jede', ističe prijateljica koja je htjela ostati anonimna.

'Odmah smo zvali Hitnu danas i žalili se na postupanje liječnice. Ne možemo vjerovati da netko tako može pustiti čovjeka da umre. Ševa je umro sam i bez igdje ikoga svoga, jedino je imao nas prijatelje. Jedan ga je od prijatelja i našao na ulici kako leži te je zbog toga zvao Hitnu pomoć, a jedino što je liječnica zaključila bilo je da Ševa mora jesti', istaknula je uplakana sugovornica.

Željko Malnar, jedan od najbližih Ševinih prijatelja, kaže kako je Zvonimir Levačić bio prilično težak pacijent, izvještava Zagrebancija.com.

'Siguran sam da ne bi završio ovako da su svi ti prijatelji pazili na njega kao što ga sada hvale', istaknuo je Malnar, koji će Ševi organizirati sprovod te će mu u subotu posvetiti emisiju.

Zvonimir Levačić zvan Ševa preminuo je u svom domu. Prema neslužbenim informacijama, njegovo je srce prestalo kucati između dva i tri sata u noći s utorka na srijedu. Njegovo je tijelo prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i patologiju kako bi se utvrdio točan uzrok smrti 68-godišnjeg zabavljača.