NOGOMETAŠI SU STARA PRIČA

Domaće ljepotice u zagrljaju kriminalaca i robijaša

05.05.2010 u 09:00

Bionic
Reading

Posljednjih nekoliko mjeseci u javnost su procurile priče o četiri poznate Hrvatice koje su (bile) u vezi s kriminalcima i robijašima. Kako nisu jedine, pozabavili smo se tim sve češćim spojem ljepotica i zvijeri

Još donedavni trend ili čak pravilo nogometno-manekenskih veza u posljednje vrijeme sve više preplavljuje spoj atraktivnih Hrvatica i muškaraca koji su se pokušali poigrati zakonom, ali je ruka pravde bila spretnija i spremila ih je iza rešetaka. Da nije riječ o minornim prekršajima, govore brojevi provedenih noći u ćelijama i grijesi koji se kreću od dilanja više kilograma droge do oružane pljačke te pokušaja ubojstva. Da je ljubav bila jača od moralnih dilema, pokazuje činjenica da su mnoge od ljepotica vjerno čekale svoje zlikovce. Krenimo od najsvježijeg primjera.

Jelena Bosančić – revni posjeti zatvoru i voljenom dileru

Jelena Bosančić (25), najljepša ovogodišnja farmerica, manekenka i nekadašnja Miss boat showa, šest je godina bila u vezi s Krešimirom Budimirom, koji je nedavno pušten iz zatvora. Krešimir je iza rešetaka završio zbog raspačavanja nekoliko kilograma droge, a Jelena mu je bila velika podrška dok je bio iza brave.

'Istina je da sam bio u vezi s Jelenom. O njoj mogu reći sve najbolje. Bila mi je potpora i posjećivala me u zatvoru', izjavio je Krešimir za Extru. Veza između njega i manekenke s vremenom je zgasnula i svatko je krenuo svojim putem. Krešimir je otvorio autopraonicu u Splitu, a Jelena je svoj komad sunca i blata odlučila potražiti u Farmi.

Sabina Čedić i nezasitni kriminalac

Dok Jelena u malim intimnim razgovorima na farmi nije progovorila, barem zasad, o svojoj bivšoj 'kriminalnoj ljubavi', Sabina Čedić pred Antonijem i svim gledateljima uz male ekrane povjerljivo se raspričala o svojoj bivšoj vezi koja je potrajala dvije i pol godine, a za vrijeme koje su osam mjeseci bili razdvojeni. Razlog razdvojenosti nije bila njegova eventualna stipendija ili rad na prekooceanskom brodu, već 'službeni put', odnosno boravak iza rešetaka.

Dok je tih osam mjeseci Sabina hrabro otrpjela, mjesec dana po izlasku iz zatvora nezasitni kriminalac je opljačkao banku, za što je dobio pet godina zatvora. To je ipak bilo previše, te je Sabina odlučila prekinuti vezu.

Simona 'Sjajna' Šajn i kriminalni paradoks

Iz Farme odlazimo do prošlogodišnje farmerice i omiljene nam posvuduše bez pokrića, Simone, nekad Gotovac, danas 'sjajne' Šajn. Nakon kraja turbulentnog braka, Simona nije dugo tugovala, već je utjehu pronašla u zagrljaju bivšeg robijaša Danijela Čibarića, nekadašnjeg tjelohranitelja i vozača slovenskog poduzetnika Rajka Hrvatiča, na kojeg je organizirao napad, a zbog čega je bio osuđen na 18 mjeseci zatvora.

(Ne)zgodan paradoks je taj da se Hrvatič nakon napada skrivao upravo kod Gotovčevih, a Simke je tad oštro osuđivala Čibarića. Osim tog susreta s pravdom, novi Simkin odabranik prije četiri godine našao se na optuženičkoj klupi s Narcisom Mujkićem, uskoro bivšim Indirinim suprugom, zbog krivotvorenja i lažnog ovjeravanja isprava.

Maja Cvjetković – 'dobitna kombinacija' nogometaša i kriminalca

Prije mjesec dana časopis Extra medijskom prostoru predstavio je novi ljubavni par u kojemu su se združile sve tri osobine potrebne za slavnu vezu. Bivša misica Maja Cvjetković i bivši nogometaš i diler kokaina Josip Modrić početkom ovog proljeća viđani su u ludim noćnim provodima i romantičnim večerama, što je potvrdilo Extrina saznanja da su od veljače u vezi koju održavaju na relaciji Zagreb - Zadar.

Josip Modrić (30) nogometne dane proveo je u nogometnim klubovima Zadar i Rijeka, a u stranice crne kronike upisan je kad je u Zadru prodao kokain sinu odvjetnika Željka Olujića, Franu. Osim zbog dilanja bijelog praha, Modrić je svojedobno bio uhićen i zbog paleži automobila zadarskog odvjetnika Davora Buljana te podmetanja vatre na čempresima ispred obiteljske kuće u Petrčanima, također u vlasništvu Buljanovih, zbog čega je isto završio u pritvoru.


Ivana Ergić – pet minuta crnokronične 'slave' posute bijelim prahom

Bivša misica Ivana Ergić prije dvije godine imala je svojih pet minuta crno-žute medijske prašine. Njezin tadašnji dečko Marin Cvitan, koji je zbog nje navodno ostavio suprugu i dvoje djece, u ljeto 2008. uhićen je ispred vodičkog noćnog kluba Hacienda sa šest paketića kokaina namijenjenog prodaji. Marina su u to vrijeme također sumnjičili za pretprodaju 20 grama kokaina 24-godišnjem Šibenčaninu.

Veza manekenke i dilera, otad medijski vrlo bučno praćena, potrajala je do siječnja sljedeće godine, nakon čega se Marin, po navodima medija, vratio svojoj supruzi. Osim s Ivanom, Marin se česro družio i s Alex Grdić, kojom zatvaramo šetnju ljubavnim spojem ljepote i agresije. 


Aleks Grdić – negiranje koje je zamalo završilo tragično

Osim što je i sama imala problema sa zakonom vezanih uz kokain, Aleks Grdić imala je velike muke s nasilnim (bivšim) životnim partnerom. Zlatko Škvarić prije četiri godine je u brutalnom napadu na njezine roditelje pred očima prolaznika i policije bejzbol palicom pretukao Aleksandrina oca Željka, koji je zadobio po život opasne ozljede. Kako svjedoka nije uzmanjkalo, osuđen je na četiri i pol godine zatvora.

No to nije prvi put da se probudila Zlatkova agresivna narav. Javna je tajna u Virovitici bila da je sve nesporazume u ljubavnoj vezi s manekenkom rješavao šakama, ali i nogama, što je Aleks pred licem pravde opovrgavala. Osim po agresiji, Škvarić je policiji bio poznat i po navodnim vezama s narkomiljeom, a proslavila ga je, kao i nju, afera Praxiten prije pet godina, nakon koje je Aleks dobila jedinstvenu titulu Miss Praxiten.

Ovo su tek najistaknutije točke susreta ljepote i kriminala koje ne odgonetavaju tajnu privlačnosti tih dvaju tek naizgled oprečnih svjetova. No poznato je da je kriminal oduvijek volio biti okružen ljepotom koja je u njemu tražila materijalnu sigurnost i, paradoksalno, poziciju u društvu. A u današnjici kakva već jest, ne treba nas čuditi da upravo ti parovi postaju zvijezde medijskog prostora.