BEZ VOZAČKE U MERCEDES

Gotovac vozio pijan, prijeti mu godinu dana zatvora

24.04.2010 u 20:36

Bionic
Reading

Ante Gotovac će ovaj put teško izbjeći zatvorsku kaznu budući da ga je u subotu ujutro ponovno zaustavila policija i privela zbog vožnje u pijanom stanju

Unatoč brojnim opomenama, uzimanjima vozačke dozvole, novčanim kaznama, uvjetnim zatvorskim kaznama, Ante Gotovac nikako da dovede svoj život u red. U subotu oko pola četiri ujutro zaustavila ga je prometna policija i izmjerila mu 1,19 promila alkohola u krvi, piše 24sata.

Samo dva dana nakon što je propisno proslavio rastavu od manekenke Simone Šajn (25), Ante se zabavljao u zagrebačkom narodnjačkom klubu BBS. Vidno pijan sjeo je svoj Mercedes, premda nema vozačku dozvolu, koju su mu oduzeli u siječnju nakon vožnje u pijanom stanju, ali su ga primijetila patrolna policijska kola i krenula za njim.

Ante je kao i jednom prije nagazio na gas, ali nakon što je policija upalila rotirku ipak se zaustavio. Izmjereno mu je 1,19 promila alkohola u krvi. Prije odlaska na triježnjenje policija ga je odvela u Lučko gdje je testiran na droge, ali je nalaz bio negativan.

'Moram zahvaliti policiji jer su bili fer i korektni dok sam bio iza rešetaka. Uhvatili su me dok sam preparkiravao auto 500 metara od kluba. Nisam mislio voziti nego me prijatelj Miro trebao odvesti kući', objasnio je Ante situaciju za 24sata.

Zbog prijašnjih kazni, posebno one kojom je uvjetno kažnjen na 60 dana zatvora, Gotovac bi ovaj put mogao godinu dana provesti iza rešetaka. Kako u subotu nije priveden pred suca, sudit će mu u redovnom postupku, a Ante je rekao da će moliti suca da ga ne osudi na zatvor.