U OBRANI PASA

Psi ne znaju koristiti kondome, otkriva nam Pamela

18.01.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Strastvena aktivistica u borbi za prava životinja Pamela Anderson pokušala je ovaj tjedan intervenirati u Mumbaiju apelirajući tamošnje vlasti da ne ubijaju pse, već da ih steriliziraju

Nekadašnja zvijezda serije 'Baywatch' i aktivistica PETA-e pisala je ovaj tjedan gradskom povjereniku nakon što je saznala da se u indijskom gradu Mumbaiju namjeravaju riješiti golemog broja (procjenjuje se oko 70.000) pasa lutalica. U prosincu prošle godine, sud je odobrio takav postupak jer 'smetaju ljudima'.

'Psi ne znaju koristiti kondome, ali uz pomoć gradske vlasti mogu se 'popraviti' – bezbolno, brzo i trajno. Već je dokazano da ubijanje pasa lutalica nije trajno rješenje za kontrolu njihova razmnožavanja', napisala je plavokosa Pamela u pismu upućenom Jairaju Pathaku.

Međutim, gradske vlasti u Mumbaiju nisu bile pretjerano impresionirane. 'Svaka zemlja ima svoje zakone i pravila i problemi se moraju rješavati u skladu s tim', rekao je glasnogovornik vlasti.

Pamela Anderson u lipnju bi trebala posjetiti Mumbai i tako pokušati sačuvati živote tisuća pasa lutalica, prenosi Yahoo. Možda je bila uspješnija dok se samo skidala za prava životinja?