ISPRAVAK NETOČNOG NAVODA

Fotografije S. Duggan nisu objavljene radi naslađivanja

02.03.2010 u 13:44

Bionic
Reading

Odvjetnici koji zastupaju Franu Barbierija poslali su demanti u kojem napominju da on nikada nije objavio fotografije koje su objavljene uz tekst 'Sanja Duggan u bikiniju, a Frano se naslađuje' niti ovlastio bilo koga da se istima služi. Fotografije nisu objavljene zbog toga da bi se Barbieri naslađivao u bilo kojem kontekstu te riječi

Dana 11.02.2010. g. na internet portalu tportal objavili ste tekst pod naslovom 'Sanja Duggan u bikiniju, a Frano se naslađuje'.

S druge strane objavili ste bez odobrenja moje stranke i niz fotografija na kojima se isti pojavljuje ili sam ili u društvu nekih trećih osoba ili se na fotografijama pojavljuje njegova supruga, sama ili u društvu nekih trećih osoba.

Sam naslov ste doveli u kontekst predmetnih fotografija te naveli da je naša stranka objavila fotografije svoje supruge s namjerom da se naslađuje.

Bez odobrenja moje stranke objavili ste fotografije iz privatnog albuma-cd.

Sve ono što je navedeno u naslovu grubo vrijeđa našu stranku te njegovu obitelj.

Objavom navedenih privatnih fotografija kao i naslova teksta koji ih prati grubo ste povrijedili ugled i čast moje stranke, zbog čega ona trpi znatne duševne boli, nelagodu, te pritisak okoline u kojoj živi i boravi.

U javnosti se stvara i stvoren je potpuno pogrešan zaključak o ličnosti naše stranke, a naša stranka izložena je stalnom pritisku bližnjih, prijatelja i rodbine, te osjeća stalnu nelagodu i strah zbog objavljene neistinite, neprovjerene, informacije koja kao takova čini naslov teksta a ista navedeni strah i nelagodu osjeća i zbog fotografija objavljenih iz njegove privatne zbirke-albuma.

Također ste objavom predmetnih fotografija u kontekstu naslova grubo povrijedili čast i ugled naše stranke, a posezanje u privatnu zbirku fotografija naše stranke predstavlja grubo kršenje privatnosti iste, zbog činjenice što ste fotografije objavili bez dopuštenja naše stranke, a pritisak zbog navedenih i objavljenih fotografija naša stranka nadasve osjeća među ostalim i od svih osoba koje se pojavljuju na predmetnim fotografijama.

Stoga Vas pozivamo da ovaj ispravak netočnih navoda te ispriku objavite na Vašem portalu sukladno Zakonu o medijima, na način da istaknete kako naša stranka fotografije nikada nije objavila, a niti ovlastio bilo koga da se istima služi na način kao što ste Vi to napravili, te da iste nisu objavljene zbog toga da bih se naša stranka kao suprug gđa. Duggan Sanje naslađivao u bilo kojem kontekstu te riječi.

Frane Barbieri,
zastupan po punomoćnicima:

Ana-Marija Leško, odvjetnica

Nikša Valjalo, odvjetnik