NIKOLINA PIŠEK:

Pred dobrim fotografom se ne osjećam golo

28.02.2010 u 16:53

Bionic
Reading

Lijepu voditeljicu dosad smo imali često priliku vidjeti oskudno odjevenu, a takve golišave slike za nju ne predstavljaju nikakav problem jer zna odrediti razliku između sofisticirane erotike i vulgarnosti

'Tanka je granica između sofisticiranije erotike i vulgarnosti, ali je itekako vidljiva i lako ju je premostiti. Smatram, a s obzirom na to da sam se i sama bavila fotografijom iz hobija i tijekom studija, da su fotografije često vulgarne i kada je osoba potpuno odjevena. Vulgarnost se ne bazira isključivo na aktu, ogoljenoj osobi, nego i na nekoj gesti, pogledu, izrazu lica ili kontekstu. Za mene fotografija golog muškog ili ženskog tijela ne može uvijek biti vulgarna sama po sebi. Ljudsko tijelo je inspiracija umjetnicima kroz stoljeća', rekla je Nikolina Pišek u intervjuu za Jutarnji list govoreći o svom stavu prema golom tijelu.

'Kroz različite smo kolegije tijekom mog studija dizajna imali dosta potenciran upravo akt. To je za mene normalno i prihvatljivo i ne osjećam se golo kada sam s manje odjeće pred fotografom. Golo se osjećam kada se secira moja intima. NikadA se ne bih, recimo, slikala za nešto gdje je tijelo golo zato što na njega treba sliniti i gdje je prezentirano isključivo kao objekt nečije požude. Slično i glumice objašnjavaju svoju golotinju na filmu, jer privatno ne vjerujem da bi bilo koja od njih gola šetala cestom, ali ako uloga to zahtijeva i ako to ima smisla i priča to opravdava, i ako nije čisti hir produkcije i redatelja u svrhu podizanja gledanosti, onda to ima smisla. I moj kriterij je sličan', objasnila je svoje odluke da se fotografira bez odjeće.

Dosad je Nikolina pristala pokazati svoje ženske atribute u reklami za pivo u 'oskudnom' bikiniju, u toplesu je bila na reklami za traperice, za makedonsko vino snimila je kalendar s bajkovitim razodjevenim fotografijama, dok se u posljednjem slučaju golišava Nikolina poigrala posteljinom.