LUKSUZ NA KVADRAT

Rooney i supruga godišnje potroše 42 milijuna kuna

06.02.2010 u 13:39

Bionic
Reading

Na pitanje kako žive bogati i slavni, najbolji odgovor daje bračni par Coleen i Wayne Rooney. Slavni nogometaš i njegova žena godišnje potroše oko 42 milijuna kuna, otkrili su njihovi bivši menadžeri

Na suđenju u Manchesteru bivši menadžeri bračnog para Rooney već tjedan dana iznose optužbe na njihov račun. Menadžeri ih tuže jer tvrde da su im Rooneyjevi utajili 4,3 milijuna. Na suđenju su zato podastrli dokaze koji pokazuju koliko i na što Rooneyjevi troše novac, a samo u prošloj godini potrošili su 42 milijuna kuna.

Rooney tjedno zarađuje 756.000 kuna u Manchester Unitedu, što je gotovo 41 milijun kuna godišnje. Osim toga, od raznih reklamnih ugovora i prava na korištenje svog lika dobiva godišnje gotovo 36 milijuna kuna, tako da mu se ukupni godišnji prihodi penju na vrtoglavih 77 milijuna kuna.

Prošlogodišnji odmor u Saint-Tropezu

Slavno prezime odlično je unovčila i njegova 23-godišnja supruga Coleen koja je za honorare za kolumne, knjige i TV emisiju godišnje primala oko 3.3 milijuna kuna. No te silne novce nije problem potrošiti kada se živi jetseterskim stilom života.

Coleen je navodno luda za dijamantima, a veličina kamenja na njezinim prstima rasla je proporcionalno Rooneyjevim ugovorima. Tako je za 18. rođendan dobila dijamatni Tiffanyjev prsten za 210.000 kuna, da bi za 21. rođendan na ruci nosila 10-karatni žuti Chopardov dijamant vrijedan 1.7 milijuna kuna.

No daleko najspektakularniji prsten u njezinoj kolekciji je vjenčani prsten koji je navodno vrijedan oko tri milijuna kuna. Riječ je o burmi ukrašenoj s više od 50 dijamanata i jednim solidnijim primjerkom dijamanta za koji zlobnici tvrde da je veličine kokošjeg jajeta.

Sličan prsten, naravno bez ogromnog dijamanta, nosi i Rooney, a po prstenje je u New York uoči vjenčanja išao njihov osobni asistent kojemu su za tu priliku kupili kartu u prvoj klasi aviona vrijednu 22.000 kuna. Nakon vjenčanja Coleen je dobila i odgovarajuće naušnice vrijedne 250.000 kuna i sat od 420.000 kuna nakon rođenja sina Kaia.

Skupi nakit ima i Rooney, ali ga ne voli nositi. Posjeduje Cartierovu naušnicu vrijednu preko milijun kuna, MontBlancov sat od 420.000 kuna i 240.000 kuna vrijedan sat marke Jacob&Co.

Svoju zaradu Rooney je podijelio i s obitelji, pa je tako roditeljima kupio kuću vrijednu 3,3 milijuna kuna, dok Coleenini roditelji žive u osam milijun kuna vrijednoj kući u kojoj su prethodno živjeli Rooney i Coleen.

Njihova sadašnja kuća vrijedna je 37 milijun kuna, a ogromna luksuzna trokatnica građena je prema njihovim zamislima. U kući imaju kinodvoranu, teretanu, unutrašnji bazen, saunu, frizerski salon i mini kozmetički salon zajedno s aparatom za nanošenje lažnog preplanulog tena. Ogromnu sobu koju je namijenila za garderobu već je ispunila, tako da u te svrhe koriste još jednu sobu. Nedavno je kupila bijelu kožnu sofu u koju je dala ugraditi Swarovski kristaliće, za što je izdvojila preko 800.000 kuna.

Dijamanti i dizajnerske krpice su njezina strast

Njih dvoje posjeduju i kuće u inozemstvu, stan na Floridi u Port Charlottei koji su platili 2,7 milijuna kuna, zemljište na Barbadosu gdje će graditi kuću što će ih koštati oko 40 milijun kuna, a često idu na skupa putovanja na trendi destinacije kao što su Las Vegas, Dubai, Ibiza, Tenerifi i New York.

Rooney najviše voli novac trošiti na automobile. Prvo je 2007. kupio Lamborghini Gallardo za 1,7 milijuna kuna, a nakon što ga je Rio Ferdinand zezao da je kupio jeftin automobil, zamijenio ga je modelom P640. Ima i Mercedes kabriolet vrijedan 1,2 milijuna kuna, Aston Martin Vanquish, Cadillac Escalade i Chrysler. Također je kupio i Hummer jer ga je imala većina suigrača, a nedavno je kupio Audi TT Roadster i 4X4 BMW. No to mu nije bilo dovoljno pa je u studenom prošle godine kupio i Range Rover. Često ga se može vidjeti u Bentelyju, a najdraži automobil mu je Aston Martin DBS kakav je vozio James Bond u zadnjem filmu. Sve u svemu, samo na automobile potrošio je oko 10 milijuna kuna.

Za razliku od supruge, koju britanski mediji nazivaju pravom šopingoholičarkom kad je odjeća u pitanju, Rooney na krpice ne troši puno. No zato je njezina opsjednutost krpicama dobro poznata. Prije godinu dana imala je veliko pospremanje u kući i tom je prilikom rodbini i prijateljicama poklonila stotine dizajnerskih krpica. Kaže da ni sama ne zna koliko točno cipela i torbi ima.

'Mislim da ih ne želim brojati. Cipele i torbe su mi najdraže stvari', priznala je Coleen. Za prošlo Valentinovo Rooney joj je kupio Chanelovu torbicu, a ove je godine bacila oko na novu Coco Cocoon torbu koja košta oko 46.000 kuna. Teško se može utvrditi koliko godišnje potroše na odjeću, no ni partijanje im nije strano. Vjenčanje su platili 42 milijuna kuna, ali su polovicu tog iznosa pokrili ekskluzivnim pravima na fotografije. No zato je Coleenin 21. rođendan koštao nevjerojatnih četiri milijuna kuna.