OPUŠTENA I NASMIJANA

Prodaju se nove slike Marilyn Monroe

06.02.2010 u 09:11

Bionic
Reading

Fotografije opuštene Marilyn Monroe u newyorškome stanu javno su prikazane u petak nakon 45-godišnjega boravka u privatnoj zbirci

Crno bijele fotografije Marilyn iz prosinca 1961., devet mjeseci prije smrti snimio je fotograf Len Steckler kad je ona neočekivano došla u njegov stan posjetiti prijatelja, dobitnika Pulitzerove nagrade pjesnika Carla Sandburga.

Steckler slike nudi na prodaju kao ograničenu seriju nazvanu 'Marilyn Monroe: The Visit'.

U seriji su četiri pojedinačne fotografije i dva triptiha na kojima Marilyn ima sunčane naočale debela okvira i haljinu kratkih rukava. Na slikama razgovara sa Sanburgom i smije se. U prodaju će ići i 250 kopija svake od ponuđenih fotografija.

Steckler kaže da mu je toga poslijepodneva Sandburg bio rekao da će ih netko posjetiti i nekoliko sati poslije došla je Marilyn.

'Otvorio sam vrata i našao se pred Marilyn Monroe. Bila je zanosnija nego na ekranu', kaže. 'Rekla je: 'Oprostite što kasnim, bila sam kod frizera da bi mi kosa bila što sličnija Carlovoj'.

Na slikama je kosa slavne glumice koja je tada imala 35 godina doista gotovo bijela i nalik Sandurgovoj, a njemu su bile 83, kaže Steckler i dodaje da su nakon fotografiranja svi pili Jack Daniels.