MUKE PO BOGATAŠU

Ivanišević nikako da proda svoju vilu

07.01.2010 u 20:39

Bionic
Reading

Goran za vilu u elitnoj splitskoj četvrti Meje traži 50 milijuna kuna. Riječ je o remek-djelu Vjeke Ivaniševića na parceli od 1560 četvornih metara

Gotovo dvije godine Goran Ivanišević (38) ne može naći kupca za luksuznu vilu u elitnoj splitskoj četvrti Meje, pišu 24 sata. Početna cijena bila joj je 57 milijuna kuna, zatim je bivši tenisač cijenu spustio za sedam milijuna, a sad je opet voljan pregovarati o popustu. Riječ je o remek-djelu arhitekta Vjeke Ivaniševića na parceli od 1560 četvornih metara. Stambenog prostora ima oko 1000 četvornih metara.

'Posljednji potencijalni kupac bila je strana tvrtka prošlog ljeta, ali i oni su iznenada odustali', kaže direktorica agencije za nekretnine Jasminka Biliškov koja prodaje vilu. O imanju se brine Goranov otac Srđan. Osvajač Wimbledona u vilu rijetko dolazi. Procjenjuje se da je na održavanje kuće i režije od 2005, otkako je vila sagrađena, potrošio oko pola milijuna kuna.

'Žao mi je što Goran prodaje vilu. Projektirajući mislim na to kako će ljudi za koje radim u kući rado živjeti, biti sretni i zadovoljni', rekao je arhitekt Vjeko Ivanišević te dodao kako je vila rađena za energičnog i modernog čovjeka poput bivšeg tenisača.

Mirjana Mikulić iz zagrebačke agencije Eurovila smatra da će Ivanišević teško postići željenu cijenu jer vilu od 1250 četvornih metara na zagrebačkom Tuškancu ne uspijeva prodati za 35 milijuna kuna. Košarkaš Marko Jarić i manekenka Adriana Lima nedavno su kupili luksuznu vilu na Beverly Hillsu za 42 milijuna kuna. Glumački par Brad Pitt i Angelina Jolie platio je dvorac u Francuskoj 175 milijuna kuna.

Vilu su sagradili na parceli od 1560 četvornih metara, a okućnicu su uredili u mediteranskom stilu. Iza kuće su napravili vanjski bazen, a u blizini je terasa s trijemom ispod kojeg je zidani roštilj. Vanjski zidovi u prizemlju su stakleni i mogu se potpuno otvoriti. Trokatnica ima pet spavaćih soba s kupaonicama. U donjem je dijelu unutarnji bazen, jacuzzi, sauna, teretana i vinski podrum.