KRAJ JEDNE ERE

Jelena više nije Veljača, već Popović Volarić

29.12.2009 u 17:28

Bionic
Reading

Jelena Veljača je, suprotno stavovima koje je ne jednom iznosila u svojim kolumnama, vjenčanjem odbacila svoje i uzela oba muževa prezimena

Oko ponoći između 26. i 27. prosinca, Jelena Veljača, umjesto da dohvati nož i sa svojim suprugom Jankom Popovićem Volarićem prereže svadbenu tortu, zgrabila je svoj blackberry i promijenila status na Facebooku, iz neudane u udanu osobu, uzela muževa prezimena i tako svim prijateljima s kojima se druži preko te internetske mreže obznanila da je udana žena.

A oni najbliži, njih pedesetak među kojima su i Vjekoslava i Tonči Huljić, Iva Visković s dečkom Filipom Križanom, Nataša Janjić s dečkom Joškom Lokasom, Amar Bukvić, Tamara Garbajs, Duško Valentić, Jelenina kuma Petra Dugandžić te Jankov kum, njegov bratić, prevoditelj i putopisac Dinko Telećan, svjedočili su pomno skrivanoj ceremoniji civilnog vjenčanja koje je u vrtu restoranu obavila matičarka, piše Gloria.

Cijeli restoran i vrt u kojem je održano vjenčanje bilo je skriven od pogleda bijelim šatorskim krilima, a uzvanike, naročito mladence, zaštitari su skrivali kišobranima. Mladenka je za svoj najljepši dan u životu odabrala romantičnu čipkastu vjenčanicu američke dizajnerice Monique Lhuiller, izrađenu od fine francuske čipke s dugačkim velom, koju je još prije dva mjeseca kupila u Londonu, a Janko je nosio tamno, klasično odijelo zagrebačkog dizajnera Ivice Klarića. Zbog vjenčanja je skratio kosu i obrijao brkove koje je morao nositi zbog uloge u serijalu 'Najbolje godine'.

Uz romantičnu vjenčanicu, Jelena je odjenula cipele Lauboutin, koje joj je Janko kupio za prošli rođendan. Jednostavan vjenčani buket od njezina najdraža cvijeća - božura, Jeleni je darovao likovni umjetnik Saša Šekoranja. Za Jeleninu frizuru zaslužan je frizerski salon Glamour, koji je i na blagdan Sv. Stjepana radio samo za nju, otkriva Gloria.

Vrt je bio uređen poput romantične planinske kapelice, pa su uzvanici sjedili na starim škrinjama prekrivenim janjećim kožama, a romantičnoj atmosferi pridonijela je svjetlost mnoštva bijelih svijeća, starih fenjera i cvjetnih aranžmana. A nakon dirljive ceremonije kojoj je prisustvovao i jedanaestogodišnji Jankov sin David, koji je bio vrlo uzbuđen zbog tatina vjenčanja, mladenci su bili zasuti bijelim laticama ruža, a u pozadini se čula njihova najdraža pjesma Beatlesa 'All You Need Is Love'.

Za večeru je bilo posluženo nekoliko sljedova, a gosti su uživali u tatarskom bifteku, raviolima punjenim kestenima, pačjom pečenkom i raznim slasticama. Svadbena torta bila je potpuno bijela, nadjevena suhim šljivama umočenim u porto i posuta laticama. U jednom trenutku puštena je i projekcija Jeleninih i Jankovih fotografija iz djetinjstva; s obitelji, prijateljima te njihovih uspomenama od trenutka kada su se upoznali do danas.Svoj prvi bračni ples, mladenci su izveli uz skladbu 'Romeo and Juliet' Dire Straitsa, ali u inačici Jankova omiljenog benda Killers.

A ubrzo je počeo i pravi, rasplesani tulum uz živu glazbu, vjenčani buketić ulovila je Jelenina kolegica Iva Visković koja će, ako je starom vjerovanju, sljedeća pred oltar sa svojim dragim, glumcem Filipom Križanom. Djevojke su se na svadbi pokazale i kao najrasplesanije u čemu su predvodile šminkerica Tina Cavazza, Iva Visković, Nataša Janjić i Tamara Garbajs koje su netom udanoj prijateljici otpjevale pjesmu 'Girls just wanna have fun'.

Prvu bračnu noć mladenci su odlučili provesti u njima najromantičnijem zagrebačkom hotelu The Regent Esplanade. Nakon što Janko završi snimanje filma, novopečeni bračni par planira otići na dugi medeni mjesec.