KORAK U ŽIVOT

Iva , Franka i Gordan pomažu djeci

24.11.2009 u 13:40

Bionic
Reading

Sudionici showa 'Ples sa zvijezdama' posjetili su dječji dom Ivan Goran Kovačić u sklopu humanitarne akcije Korak u život

Sudionici televizijskog showa Ples sa zvijezdama, Franka Batelić, Iva Šulentić, Marija Šantek, Ana Herceg i Gordan Kožulj posjetili su štićenike dječjeg doma Ivan Goran Kovačić u Zagrebu te im pritom predstavili mogućnosti studiranja u sklopu projekta Korak u život. Riječ je o humanitarnom projektu kojem je cilj pomoći štićenicima domova za nezbrinutu djecu i udomiteljskih obitelji koji svoje daljnje obrazovanje žele nastaviti na fakultetu.

'Cilj nam je upoznati djecu s ovim projektom te im pokazati mogućnosti za nastavak obrazovanja i nakon mature. Osim toga, želimo osvijestiti širu javnost o problemima s kojima se djeca iz domova susreću po završetku srednjoškolskog obrazovanja i njihovim ograničenim mogućnostima u usporedbi s ostalom djecom koja nesmetano planiraju svoju budućnost', rekao je prilikom predstavljanja Gordan Kožulj. Na kraju susreta štićenicima su podijeljeni pokloni tvrtke DM i nosači zvuka Hit Recordsa.

Završnica humanitarnog projekta predviđena je 19. prosinca 2009. humanitarnim božićnim koncertom proslavljenog tenora José Carrerasa, uz pratnju sopranistice Celine Byrne te Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića. Podršku u akciji Korak u život kao Carrerasovi gosti dat će i Tony Cetinski, akademski zbor Ivan Goran Kovačić i djevojački zbor Zvjezdice.

Građani se u akciju mogu uključiti i pozivom na humanitarni broj telefona 060 9008. Svakim pozivom donira se 5 kuna+PDV, a humanitarni prilozi mogu se uplatiti na račun u Zagrebačkoj banci broj 2360000-1102052855.