Estrada TERMINATOR U DEŽELI

Arnold Schwarzenegger dolazi u posjet Sloveniji

Kalifornijski guverner i negdašnji glumac Arnold Schwarzenegger prihvatio je poziv slovenskog ministra okoliša i prostora Karla Erjavca, pa će idući mjesec boraviti u Sloveniji, objavili su u petak slovenski mediji

Vijest je potvrdio i ured za informiranje slovenske vlade, uz dodatak da točan nadnevak posjeta još nije utvrđen. Kako tvrdi ljubljanski tjednik 'Mladina', Scwarzenegger će u Sloveniju vjerojatno doći prije svjetskog sastanka na vrhu o klimatskim promjenama koji će se održati u Kopenhagenu od 6. do 18. prosinca. Ondje kani predstaviti kalifornijske uspjehe u smanjivanju štetnih emisija stakleničkih plinova.

Schwarzenegger je kao guverner još za vlade bivšeg predsjednika Georgea W. Busha, koja je odbijala potpisati Kyotski protokol o smanjenju emisija stakleničkih plinova, potpisao zakon po kojem se ta američka savezna država obvezala da će smanjiti ispuštanje tih plinova za 80 posto do 2050.

O klimatskim promjenama i njihovu štetnu utjecaju na klimu lani je u Sloveniji predavanje održao bivši američki potpredsjednik Al Gore, a nedavno je o istoj temi, u nazočnosti državnog vrha, u Ljubljani govorio i bivši američki predsjednik Bill Clinton.

Clinton je osim toga rekao da će slovensko-hrvatski granični prijepor postati nebitan ako se ostvare najcrnje prognoze klimatologa po kojima će se do 2050. otopiti polarni led, jer bi u tom slučaju prijeporna područja u Savudrijskoj vali bila potopljena. To bi se dogodilo ako se emisije ugljičnog dioksida i drugih stakleničkih plinova ne smanje za 80 posto do 2050.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više