PRANJE RUKU OD KERUMA

Petar Grašo: 'Srbi su dobrodošli u mojoj kući!'

24.09.2009 u 11:06

Bionic
Reading

Petar Grašo se za srpski tisak odlučio distancirati od izjava splitskog gradonačelnika Željka Keruma koji je izjavio da ne bi želio zeta Srbina. Za razliku od njega, Grašo poručuje da su Srbi njegovi prijatelji te da bi on rado prihvatio zgodnu snahu iz te susjedne zemlje

'Nakon izjava gradonačelnika Splita, nijednom svojem kolegi ne bih poželio da bude u mojoj koži!' kaže Grašo za beogradski Press, objašnjavajući da se zbog Kerumovih riječi loše osjeća. 'To što je Kerum rekao njegov je osobni stav, koji ne odražava stav svih nas iz hrvatskog podneblja. Inače, moja obitelj i ja smo uvijek bili iznad politike i uvijek su u našu kuću bili dobrodošli Srbi i svi drugi prijatelji, bez obzira na njihovu nacionalnost', odlučio je Grašo intervenirati u prilično neugodne rasprave koje su već nekoliko dana top tema medija u regiji.

A Graši ni uvođenje susjeda u obitelj ne bi bio problem: 'Srpkinju bih odmah prihvatio kao snahu, pogotovo ako je zgodna i ako dobro kuha.' O Beogradu misli sve najljepše, priklanjajući se mišljenju mnogih da taj grad ima mnogo bolju ponudu zabavnih sadržaja vezanih uz noćni život od Zagreba ili Splita te da su tamošnje djevojke predivne.

Što se tiče nastupa u Srbiji, Grašo priznaje da se dugo nije želio upustiti u takvo što zbog straha od toga kako bi prošao. 'Jako sam se iznenadio kada sam nastupao u Vrnjačkoj Banji jer nisam očekivao toliku popularnost u Srbiji. Oduševio sam se kada su svi pjevali sa mnom. To mi je dalo vjetar u leđa da održim predstojeće koncerte. I ranije sam dobivao pozive za koncerte u Srbiji, ali ih nisam prihvaćao jer nisam znao kako bih prošao', priznao je Petar Grašo.

Petar Grašo je također priznao da ga je mnogo srpskih pjevača molilo da im napiše pjesmu, no on na to nije pristao budući da se ne smatra producentom. Za druge izvođače poput Olivera ili svoje drage Danijele Martinović piše samo iz gušta. Ni beogradski novinar nije izdržao da Grašu ne upita misli li se konačno oženiti Danijelom Martinović, a Grašo je dao već tradicionalni odgovor – da uopće ne razmišlja o vjenčanju.