JASNO I GLASNO

Severina: Koristite kondome!

01.12.2014 u 17:35

Bionic
Reading

Svjetski dan borbe protiv AIDS-a, koji se obilježava 26. godinu zaredom, nije propustila spomenuti ni Severina te je na svom Instagramu uz fotografiju poručila: Koristite kondome!

Prema procjenama Svjetske zdravstvene organizacije i Zajedničkog programa UN-a za borbu protiv HIV/AIDS-a, u svijetu trenutno živi oko 33 milijuna ljudi zaraženih HIV-om. Godišnje se HIV-om u svijetu zarazi oko 2,5 milijuna osoba, a oko dva milijuna umre od AIDS-a. Zato se 1. prosinca obilježava Svjetski dan borbe protiv AIDS-a te se tog dana pažnja svih stanovnika Zemlje usmjerava prema AIDS-u kao vodećoj globalnoj prijetnji.


Cilj je podići svijest zajednice o infekciji HIV-om, uključujući potporu i razumijevanje za oboljele od AIDS-a i članove njihovih obitelji, te potrebu razvijanja obrazovnih i preventivnih inicijativa.

Jedan od načina solidariziranja s ljudima inficiranim i oboljelim od AIDS-a je isticanje crvene vrpce, što je danas učinila i naša najslavnija pjevačica Severina. Solidarizirala se znakovitom fotografijom i crvenom vrpcom koja simbolizira ljubav i krv, a znači isticanje potpore. Pokraj fotografije je savjetovala: Koristite kondome!

Please use condoms! #support #worldaidsday #december1st #livingforlove

A photo posted by Severina Vučković (@severina) on