'KAO DA JE SVADBA'

Evo zašto je Severina plakala u Lisinskom

26.11.2014 u 00:50

  • +14

Severina u Lisinskom

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Visnjic

Bionic
Reading

Pjevačica Severina Vučković na humanitarnom koncertu u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski uspjela se rasplakati, rasplesati cijelu dvoranu i predsjedniku dati posebnu ulogu, onu da pričuva njenog sina Aleksandra

Splitska pjevačica Severina Vučković dupkom je napunila koncertnu dvoranu Lisinski u kojoj je pjevala punih tri sata. 'Sviramo kao da je svadba', rekla je Severina koja nije krila da joj je večer ispunila dušu, a tijekom koncerta uspjela se tri puta presvući, rasplakati, emotivno otvoriti i nasmijati publiku do suza.


Kako je u pitanju bio veliki humanitarni koncertu, Severina je od prvog trena imala vrlo prisan odnos prema publici. U svojim kratkim obraćanjima publici između bloka pjesama bez suzdržanosti ogolila je dušu.

'Ovo sam napisala prije 13 godina, tada sam bila u emocionalnoj krizi. Još uvijek sam u emotivnoj krizi', rekla je Severina prije nego što je zapjevala pjesme za koje je ona napisala tekst 'Pogled ispod obrva' i 'Što me sad pitaš'.

U prvom redu do pozornice plesala su djeca. Brižno je Severina pazila da se dobro provode tješeći ih da će stare pjesme brzo proći te da će uskoro doći novije koje oni bolje poznaju.

Na samom početku koncerta Severina je priznala da ima tremu te da nije održala probu jer je radije otišla na frizuru. S bine je pozdravila dragu kolegicu Doris Dragović i druge suradnike, a s posebnim naglaskom pozdravila je i predsjednika Republike Hrvatske dr. Ivu Josipovića kojeg je nazvala svojim predsjednikom.

U publici je bio i njen sin Aleksandar koji je na početku glasno dozivao mamu, a taj je povik potpuno razgalio publiku. 'Mama će brzo doći', poručila mu je Severina s pozornice na kojoj je, osim Saše Matića, Saše Lošića – Loše, Gorana Karana, Nikše Bratoša, dovela i svoju babysittericu Francesku iz Makarske koja je pokazala kakve nevjerojatne vokalne sposobnosti posjeduje, a Severina se od sreće i rasplakala.


Cijela dvorana pratila je Severinin svaki mig. Gotovo bez prestanka plesala je na njene najveće hitove, osim predsjednika dr. Ive Josipovića kojem je Severina namijenila drugu misiju. 'Gospodine predsjedniče, možete li mi malo pričuvati sina', dobacila je predsjedniku koji je sjedio do malenog Aleksandra nakon čega se dvoranom prolomio smijeh.

Očekivano najveći lom među publikom od dvije do 72 godine učinili su njeni hitovi 'Italiana', 'Brad Pitt', 'Tarapana', 'More tuge' i 'Gas, gas', 'Tridesete', koji su došli nakon njenih klasika 'Dalmatinke', 'Djevojke sa sela', 'Virujem u te'…

Humanitarni koncert popunio je i pomoćne stolce u dvorani, a atmosfera je nakon laganog uvoda brzo dosegla svoj vrhunac. Akcija 'Uljepšajmo njihov svijet' od sakupljenih će sredstva štićenicima Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra omogućiti kvalitetniji i time ugodniji životni prostor. Glavni i odgovorni za tu lijepu gestu su njezini organizatori – Rotary klub Zagreb Gradec i izdavačka kuća Adria Media Zagreb u partnerstvu sa Severinom.

Cilj akcije 'Uljepšajmo njihov svijet' potpuna je obnova 12 soba u bolnici u Gornjoj Bistri u kojima boravi čak 107 štićenika, a koje su trenutačno potpuno neprilagođene njihovom zdravstvenom stanju. 'Ako mislite da vam je teško, sjetite se da uvijek postoje oni kojima je teže. Njima moramo pomoći', ponavljala je Severina koju su došli popratiti mnogi poznati.

Tako su se na koncertu zabavljale Maja Cvjetković, Andrea Kodžoman, Vanja Halilović i Frane Barbieri, Doris Dragović, Ronald Braus, Bianca Matković i mnogi drugi.