VELIKI SKANDAL

Nakon tjedana šutnje Bill Cosby konačno odgovorio na optužbe

23.11.2014 u 12:24

Bionic
Reading

Zvijezda nekad vrlo popularne serije 'Cosby Show' Bill Cosby u središtu je skandala nakon što su ga posljednjih nekoliko tjedana brojne žene optužile za seksualno zlostavljanje. No nakon tjedana šutnje, slavni komičar konačno je progovorio na tu temu

Tijekom stand up showa na Floridi Cosby je kratko odgovorio na optužbe za seksualno zlostavljanje koje posljednjih nekoliko dana stižu sa svih stana.

'Znam da je ljudima dosadilo što ništa ne govorim o tome, no smatram da nije potrebno odgovarati na sve insinuacije. Ljudi bi trebali provjeriti činjenice', rekao je Cosby.

Također je komentirao i glasine da jedna radio stanica nudi nagrade i gotovinu za osobe koje će ga iz publike provocirati dok nastupa, rekavši da je to samo još jedan od oblika poticanja nasilja.

Bivša zvijezda sit-coma suočena je trenutačno sa 17 optužbi za seksualno zlostavljanje, a mnoge od tih žena, njih 11, javno su progovorile o traumama koje im je uzrokovala.

Još 2004. Cosbyja je čak 13 žena tužilo zbog zlostavljanja, ali su se dvije godine kasnije uspjeli u tajnosti dogovoriti o odšteti. No priča se ponovno zahuktala nakon što je stand up komičar Hannibal podsjetio na to, pa nije dugo trebalo čekati da se žrtve Cosbyjeva zlostavljanja koje su dosad šutjele, a među kojima je bila i nekad poznata manekenka Janice Dickinson i glumica Louisa Moritz.

Glumac i komičar zbog svega toga očekivano se našao na crnoj listi, ukinute su sve reprize 'Cosby showa' na američkim televizijama, a NBC je odustao od njegovog novog TV projekta.