JOSIPA PAVIČIĆ:

'Iskustvo bitke s karcinomom bilo je teško, ali i lijepo'

22.11.2014 u 12:45

  • +33

Poznati na 20. obljetnici djelovanja Europa Donne

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Bionic
Reading

Humanitarnom modnom revijom u Francuskom paviljonu obilježena je 20. obljetnica djelovanja udruge Europa Donna Hrvatska – Europske koalicije za borbu protiv raka dojke, a na njoj su sudjelovale i žene koje su dobile bitku s karcinomom. Jedna od njih je Josipa Pavičić, a ona je hrabro javno progovorila o svom iskustvu bitke s karcinom kako bi osvijestila i pozvala žene da reagiraju i redovito odlaze na preglede

Neke od najuspješnijih žena u Hrvatskoj došle su dati svoju potporu udruzi koja radi na podizanju svijesti žena o raku dojke, promiče edukaciju, rano otkrivanje, optimalno liječenje, medicinsku i psihosocijalnu rehabilitaciju, palijativnu skrb, kao i na povećanju sredstava za istraživanje same bolesti.

Čarobnu večer koja je slavila žensku ljepotu, snagu i hrabrost iz prvog reda pratio je i hrvatski predsjednik Ivo Josipović te je rado pozirao s prekrasnim damama.


Reviju u kreacijama poznatih hrvatskih modnih dizajnera nosile su Vanna, Danijela Martinović, Mia Begović, Tatjana Jurić, Brankica Crljenko, Matija Vuica, Ivona Čulo, Kostadinka Velkovska, Marija Boban, Ljerka Mintas Hodak, Josipa Pavičić, Maja Lena Lopatny, Ingrid Antičević Marinović, Gordana Sobol, Dijana Pleština, Tihana Harapin Zalepugin, Ecija Ojdanić, Jelena Perčin, Martina Čičko Karapetrić, Morana Saračević, Sementa Rajhard te žene oboljele od raka dojke.

Nakon što je zahvaljujući ranoj dijagnozi te brzoj reakciji uspješno dobila bitku s karcinomom dojke bivša TV voditeljica Josipa Pavičić svoju priču podijelila je s javnosti kako bi osvijestila i pozvala žene da reagiraju i odlaze na preglede, a zbog toga je postala zaštitnim licem udruge Europa Donna za ovu godinu.

Danas je bitka s karcinomom dojke iza nje zahvaljujući ranoj dijagnozi te hitnoj reakciji. 'Zdrava sam. Dobro sam. Iskustvo u toj bitki bilo je bolno i teško, ali na jedan način i lijepo. Znate onu staru: 'Nije svako zlo za zlo.' Koliko god to nekome zvučalo apstraktno, ali ima u tome nečega lijepog. Neke stvari dođu na svoje mjesto', rekla nam je Josipa blistajući u kreaciji Ivana Alduka, a cijelu večer dobivala je brojne komplimente.

'Vozila sam se osam sati samo da stignem', dodala je Josipa, na reviju doputovavši iz Italije.