NAKON 20 GODINA

Tedi Spalato prekinuo vezu s balerinom

16.09.2009 u 11:48

Bionic
Reading

Splitski kantautor se nalazi na životnome raskrižju nakon što je njegovoj ljubavi prema deset godina mlađoj balerini Lidiji Kroker došao kraj

Iako su u vezi bili dva desetljeća, Tedi i Lidija kreću svaki svojim putom. Tedi Spalato je ipak progovorio o tome da bi stvari vjerojatno bile drukčije da su imali djecu i otkrio zašto se nikad nije htio oženiti. 'Djeca automatski podrazumijevaju drukčiji odnos. Ona stvaraju dodatnu dozu odgovornosti jednog prema drugome. Mislim da su se mnogi brakovi održali zato što je postojalo nešto zajedničko što ljude veže, a to su djeca', kazao je Tedi, ne želeći točno precizirati gdje im je u ljubavi pošlo po zlu.

Tedi Spalato kaže da je u njegovoj vezi s Lidijom prioritet bila je ljubav, a prekid ga je očito nagnao na nizanje poetično-patetičnih misli. 'Ponekad izgubimo blago koje više ne možemo vratiti, katkad ga imamo, a da nismo ni svjesni da ga imamo. Čovjek treba nastojati ostati na nekom svom putu, da ne izgubi identitet, i ostati koliko je god moguće čist. Kad breme ljubavi dođe u stvarne životne okvire, onda breme te ljubavi treba ponijeti i nositi. Svaka vrsta odnosa traži barem kap vode svaki dan kako bi mogla rasti i živjeti, a ako to ne radimo, ona će usahnuti. Čovjek je nesavršeno stvorenje, ima svoje faze, razmišljanja i trenutke slabosti', iznio je Tedi Spalato svoje misli o općeljudskim problemima u intervjuu za Story.