GORAN NAVOJEC:

'Bio sam vrlo uspješan kao prostitutka'

31.10.2014 u 10:59

Bionic
Reading

Glumac Goran Navojec u razgovoru za tportal otkriva kako razumije svoje kolege u štiklama jer je i sam svojedobno za potrebe uloge stao u iste, a otkriva nam i tko ga je najviše oduševio u showu 'Tvoje lice zvuči poznato'

Iako je Goran Navojec prije početka emitiranja showa 'Tvoje lice zvuči poznato' najavio kako će biti vrlo strog i okrutan član žirija, tu njegovu stranu još uvijek nismo vidjeli. U razgovoru za tportal, Navojec nam kaže kako je to njegov maksimum strogoće, ali i da je strogoća vrlo individualan pojam.

Na pitanje čija ga je transformacija najviše oduševila, kaže kako kandidati osciliraju te da i dalje mora suditi o njihovim performansima, ali ipak izdvaja Marija Petrekovića i Baby Dooksa. 'Kod nas su ipak najveće zvijezde političari i najbolji su u svojim transformacijama', kaže Navojec koji jako dobro razumije svoje muške kolege u štiklama. Prije desetak godina u predstavi 'Paravani' Jeana Geneta u režiji Ranka Zidarića glumio je prostitutku. 'Bio sam vrlo uspješan kao prostitutka, zajedno sa svojim kolegom Marijom Mirkovićem. A lakše nam je bilo utoliko što se nismo morali depilirati. Bilo je to jedno vrlo interesantno iskustvo. Mi, nažalost, i dalje živimo u muškom društvu, bez obzira što su žene napredovale u svojim pravima. Zanimljiva su istraživanja muškog i ženskog pokreta. Nije li užasno, primjerice, da su žene u Švicarskoj tek 70-ih godina dobile pravo glasa?' pita se Navojec.


No s teških tema nakratko odlazimo na one privatne. Iako je u rujnu proslavio petu godišnjicu braka s Larisom Lipovac, a u listopadu 44. rođendan, u obitelji nije bilo fešte. 'Sve smo proslavili radno. Nismo čak ni nadoknadili', kaže nam Goran koji, kada nije na setu, najviše uživa s četverogodišnjim sinom Grgurom koji rado tatu gleda na televiziji, ali i u kazalištu.

Goran je trenutačno zaposlen na snimanju nove sezone 'Počivali u miru', ali i na predstavi 'Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja' u Kerempuhu. Uskoro bi trebalo početi i snimanje novog filma Snježane Tribuson, osim ako, kako nam naglašava Navojec, političari ne shvate da je njima novac potrebniji nego kulturi.

Larisa Lipovac i Goran Navojec